Eljutott a kockás zászlóig

Eljutott a kockás zászlóig

Rubens Barrichellónak Belgiumban újabb nagy lehetősége lett volna csökkenteni hátrányát csapattársa, a bajnoki éllovas Jenson Buttonnal szemben, de a brazil veteránt a valenciai tökéletes hétvége után még az ág is húzta a spái versenyen.

A negyedik rajtkockából induló Barrichello a rajtnál megint beragadt a lefulladásgátló hibája miatt, így szinte a teljes mezőny elment mellette. A biztonsági autó pályára küldése után stratégiát váltott, így a hetedik helyig kapaszkodott, de az is majdnem odalett, amikor a motor kezdett rakoncátlankodni az utolsó körökben.

A brazil két pontot hozott a nullázó éllovas Buttonon, így most 16 pontos lemaradással áll a második helyen.

“Már harmadszorra történik ez, pedig nem szabadna előfordulnia. Pontosan nem tudom, mi volt, de eléggé ugyanúgy alakult, mint korábban. Felengedtem a kuplungot, bekapcsolt a lefulladásgátló, az autó pedig nem mozdult. Elkeserítő, de nem rossz, ha arra gondolunk, hogy két héttel ezelőtt még 26 pontra voltam Jensontól. Most csak 16 – közelítek” – mondta a futam után Barrichello.

“Sokkal több pontot is szerezhettem volna ma, de a gondok mellett – a végén még a motor is beszállt – örülhetek, hogy hetedik lettem. A végén már az égvilágon mindenhez imádkoztam!” – tette hozzá.