Sokan biztosra veszik, hogy Fernando Alonso jövőre a Ferrari pilótája lesz, de kinek a helyén? Ha lesz harmadik autó, akkor oda Michael Schumachert akarja a Ferrari, viszont Felipe Massának és Kimi Räikkönennek 2010 végéig szerződése van. Ezért aztán megy a kombinálás, Räikkönen pedig újabb alapot adott, amikor a jövőjét firtató kérdésekre válaszolt.

“Ha valamilyen oknál fogva jövőre nem lennék a Ferrarinál, tudom, hogy lenne helyem egy másik csapatnál a padockban” – nyilatkozta ma a finn pilóta. “Nem probléma, más csapatok is akarnak engem.”

“Túl fiatal vagyok még, hogy abbahagyjam. Szerződésem van a jövő évre a Ferrarival. Ha nem akarnék jövőre versenyezni, akkor nem írtam volna alá a szerződést” – tette hozzá.

Ki nem kap jövőre piros ruhát?

Ki nem kap jövőre piros ruhát?

Ki nem kap jövőre piros ruhát?


Räikkönen távozását azért pedzegetik, mert bár első ferraris idényében, 2007-ben egyből világbajnok lett, azóta nemigen villantott, fizetése viszont a legmagasabb a mezőnyben. Egyes pletykák szerint úgy kerülne jövőre a Brawn GP-hez, hogy az a csapatnak pénzébe sem kerülne, a 2010-es fizetését még a Ferrari adná. A maranellóiak ugyanis mindenképpen szeretnék Alonsót a csapathoz hozni, akivel egy komoly szponzor a Santander is érkezne. Mások szerint a finn visszatér a McLarenhez.

Érdekes, hogy Massa esetleges távozásáról sokkal kevesebbet hallani, pedig a baleset után még egyáltalán nem biztos, hogy képes lesz ugyanazon a szinten folytatni a versenyzést