Bár az évad egyik legkedveltebb versenyhelyszíne Spa, csak 55 ezer jegy kelt el eddig a vasárnapi Belga Nagydíjra, emiatt pedig veszteséget könyvelhetnek majd el a szervezők, hiszen Bernie Ecclestone-nak akármilyen látogatottság mellett is ugyanazt a sokmilliós összeget kell kifizetni.

Nem csak Spa küzd ezzel a gonddal, a hagyományos európai versenypályák, Magny Cours, Silverstone, Hockenheim, a Nürburgring, sőt a kanadai Montreal is ugyanebben a cipőben járt és jár jelenleg is.

Az F1 ura ennek ellenére nem enged a díjakból, azt mondja, ha nem tetszik a helyzet, új, európán kívüli helyszíneknek adja a versenyrendezési jogokat.

“Szeretem Belgiumot, és örömmel tartanék meg egy ilyen hagyományos pályát a naptárban” – mondta Ecclestone.

Úgy tudni, hogy Spa szerződése 2012-ig él, de a vallon kormányzati pénzügyi támogatás kétséges, ha folyamatosan veszteségeket kell finanszírozni.

“Ez teljesen normális. Más országok kormányai jóval többet fizetnek, legalább öt Európán kívüli jelentkezőm van. A Forma-1 drága dolog. Ha az ember Mercedest szeretne, arra is meg kell keresnie a pénzt, meg kell fizetni” – magyarázta a 78 éves angol.
 
Ecclestone azt is megerősítette, hogy a pályák terheinek enyhítésére megoldás lehet, hogy a belga helyszín mondjuk a Nürburgringgel évente váltakozva rendezzen majd versenyt 2013-tól, azonban “még semmi sem dőlt el” – mondta.