Kimi Räikkönen a Magyar Nagydíjon második, a múlt hétvégi Európa Nagydíjon pedig harmadik lett, szorgalmasan gyűjti a pontokat, hogy a csapat a harmadik helyen végezzen a konstruktőri bajnokságban.  

A McLaren lendületben van, és közelít a Ferrarihoz, így a finn szerint Massa és a fejlesztések nélkül nem lesz könnyű dolguk, persze a cél Spában is a dobogó.

“Nagyon élvezem a győzelmet, de a harmadik hely is jó érzés tud lenni. Az Európa Nagydíjat a hatodik helyről kezdtem, de sikerült újabb dobogós helyet szerezni, ennél nem nagyon lehetett többet várni.”

“A pontokkal még mindig a McLaren előtt járunk a konstruktőri bajnokságban. Ez a cél, de nehéz lesz tartani, tekintetbe véve, hogy már leállítottuk az idei autó fejlesztését, mert a jövő évre koncentrálunk” – írta a Ferrari oldalán Räikkönen.

Tavaly körömszakadtáig küzdött Spában

Tavaly körömszakadtáig küzdött Spában

Tavaly körömszakadtáig küzdött Spában


Kimi háromszor, 2004-ben, 2005-ben és 2007-ben győzött Belgiumban, de idén kisebb eredménynek is örül majd: “A fő cél, hogy tartsuk az előző futamok színvonalát, azaz a dobogóra kellene kerülnünk megint.”

“Nagyon szeretek Spában vezetni, 44 kör nem is elég! Tavaly minden elúszott, amikor jött az eső és a falnak mentem, mindent a győzelemre tettem fel, nem volt veszítenivalóm. Idén egy kicsit más a helyzet, az autó nem alkalmas az élen való küzdelemre, de így is mindent, sőt még annál is többet beleadok majd, hogy jó eredményt érjek el.”