Míg Jenson Button a Török Nagydíjig egy harmadik hely kivételével az összes versenyt megnyerte, addig az elmúlt négy futamon “csak” a pontszerző helyeken bóklászik. A Red Bull-osok és az utóbbi időben Buttonnál meggyőzőbb másik brawnos, Rubens Barrichello is egyre jobban felzárkózik – az éllovas kimondottan dühös önmagára.

“18 ponttal mögöttem hatalmas a küzdelem, és előbb-utóbb sokkal kisebb lesz az előnyöm, ha nem fejezem be ezt a szarakodást. Nagyon fontos az élről indulni, a kvalifikáció kritikus, össze kell szednem magam ezen a téren. Hibáztam az időmérőn, ez nem történhet meg többé!” – mondta az idény közepén még toronymagasan esélyesnek látszó angol.
 
Buttonnak az volt a nagy szerencséje Valenciában, hogy a Red Bull még nála is pocsékabbul szerepelt, Vettel kiesett, Webber pedig nem tudta pontszerző helyre behozni az RB5-ösét. Button azt állítja, hogy a német rivális miatt ő is kis híján nagyon rosszul járt.

Neki nem jutott sok öröm

Neki nem jutott sok öröm

Neki nem jutott sok öröm


“Amikor az első kanyarban próbáltam bebújni Vettel mellé, keresztbevágott, és vissza kellett vennem, különben ütköztünk volna. Jól kicseszett velem, mert rossz helyzetbe kerültem, és mindenki elment mellettem, Rémálom volt a rajt. Az agresszivitásnak is van határa – simán leszakította volna az első szárnyamat!” – füstölgött a brawnos, aki a bajnokság vége előtt hét futammal 18 ponttal előzi meg Barrichellót, húsz és féllel Webbert és 23-mal Vettelt.