Rubens Barrichello 5 év várakozás után újra futamot nyert vasárnap Valenciában. A brazil jó ideje nem ült esélyes autóban, de az idei Brawn végre versenyképes, így már-már kínos is volt, hogy csak Button tudta győzelmekre váltani ezt. Az elmúlt futamokon az autó és Button is gyengébben szerepelt, a brazil veterán viszont lendületbe jött – bajnok szeretne lenni, és jövőre is maradna.

“Soha életemben nem élveztem még ennyire a versenyzést, mint most! Úgy érzem, hogy most, 37 éves koromra értem a csúcsra autóversenyzőként. Voltak jó és rosszabb pillanatok idén, néha elégedett voltam, néha kevésbé örültem, de nagyon-nagyon jó lenne megnyerni a bajnokságot! Csakis a győzelem érdekel, remélem, az utolsó hat futam úgy alakul majd, hogy az élre állhatok” – nyilatkozta Barrichello.  

Bár néhány hete már arról beszélt az F1-ben 1993 óta versenyző pilóta, hogy “öt százaléknyi” mértékben úgy érzi, nem szeretné már folytatni, most egyértelműen úgy van vele, hogy 2010-ben is vezetne.

“Szeretném folytatni. Persze korai még erről beszélni, Alonso meg az egyebek miatt, de nekem negyed óra kijönni a pályáról, mert mindenkivel beszélgetek, mindenit szeretek, egyelőre minden nyitott.”