A 2009-es Európa Nagydíj legjobbjainak nyilatkozata a futam után:

Rubens Barrichello (1.):

Fantasztikus volt ez a hétvége, amelyet soha sem fogok elfelejteni. Öt év után sem felejti el az ember, hogyan kell nyerni, de azért nehéz, nyomod, nyomod és rengeteg mindent járt a verseny közben a fejemben. Nyerni akarsz magadért, az országodért, a családodért. Szerencsére tökéletes volt az autó, köszönet ezért a csapatnak. Azt szeretném, ha ez a pillanat örökké tartana.

Nagyon keményen kellett hajtanom. Végig versenyben voltunk Lewisszal, úgy, hogy végig eltérő gumikkal mentünk. Majd valaki eldönti, melyik volt a jobb választás. Amikor üres pályán tudtam hajtani az fantasztikus volt.

Ez a győzelem érzelmileg nagyon sokat jelent. 17 éve vagyok itt, a paddockban dolgozó emberek 80 százalékát ismerem, ezért 50 perccel előbb érkezem és 50 perccel később távozom. Köszönöm mindenkinek a támogatását, aki segített megszerezni a győzelmet.

Lewis Hamilton (2.):


Együtt nyerünk, együtt veszítünk – utalt a kerékcsérénél történt hibára a világbajnok. Nagy erőfeszítést tettünk, hogy itt lehessünk, a második helyet sem kaptuk ajándéka. Az autónk gyors volt, de előfordul az ilyesmi. Ez nagyon ritkán fordul elő, régóta versenyzünk együtt és ez talán a második ilyen eset. Hátba kell veregetnünk a fiúkat, mert ennek ellenére remek munkát végeztek az utóbbi időben.

A verseny elejét mi uraltuk, jó tempót mentem, egyenletes köröket futottam. A második etapon viszont gond volt a gumikkal, különösen a gyors kanyarokban volt gyorsabb Rubens. Amennyire csak tudtam, próbáltam, tartani a tempót, de gyorsabb volt. A végén mindent beleadtam, úgy hajtottam, mintha időmérőn lettem volna, nagyon közel mentem a falakhoz. Most úgy mehetek haza, hogy én mindent megtettem. 

Kimi Räikkönen (3.):

Räikkönen többre vágyik 3


Száz százalékot kellett teljesíteni ezért a dobogóért. Már pénteken jónak éreztem az autót, a hosszabb etapokon is jól üzemelt, úgyhogy elégedetten vártam a versenyt. Tudjuk, hogy még nem vagyunk azon a helyen, ahol lenni szeretnénk, de az autó remekül ment és harcolhattunk a dobogóért. Örülünk ennek az eredménynek.  Még várunk további alkatrészeket, ha azokat sikerül jól beépíteni, úgy érzem, ennél többet is elérhetünk

Az eredeti cél az volt, hogy Nico Rosberget magam mögött tartsam, de éreztem, hogy gyors a kocsi, felsejlett, hogy megfoghatom Heikki Kovalainent is. Gyors köröket tudtam menni és sikerült a bokszkiállásban elé kerülni. Utána már csak arra kellett figyelnem, hogy megőrizzem a harmadik helyemet.

A 2009-es Európa Nagydíj végeredménye:

  • Név
  • Csapat
  • Idő
  • Kör