Így nyilatkoztak a legjobbak a Forma-1-es Európa Nagydíj időmérő edzése után.

Lewis Hamilton (1.):

Fantasztikus teljesítmény a csapattól. Úgy érkeztünk ide, hogy nem voltunk biztosak benne, megvan a kellő tempónk, de úgy tűnik, gyorsak vagyunk. Mindketten jól mentünk, Heikki is. Izgalmas csatát vívtunk egymással. Nagyon jól sikerült az időmérő. Akartuk ezt az első két helyet már régóta. Holnap a lehető legjobb helyről indulunk, Heikki és én is. Nagy esélyünk van a dobogós helyezésre, csak jó rajt kell.


Heikki Kovalainen (2.):

Hibáztam egy kicsit az utolsó körömben, kockáztattam, és túlcsúsztam. A határon autóztam, de ha nem teszem, lehet, hogy három-négy hellyel hátrébb lennék. De szerencsés vagyok, mert nem mentem a falnak. Sokat fejlődtünk Magyarország óta, a nyári szünet ellenére is. Nagyon jó helyről indulok, fontos, hogy végre a pályáról (nem a bokszutcából – a szerk.).

Rubens Barrichello (3.):

Sokat dolgoztak a csapat szakemberei a nyári szünetben. Jensont és engem is bevontak, mi is részt vettünk az autó fejlesztésében, megosztottuk egymással a beállításokat. Kicsit vissza kellett mennünk az időben, hogy újra fejlődni, gyorsulni tudjunk. Majd meglátjuk, hogy a mennyi üzemanyag van a többiek autójában, mert a Q2-ben én voltam a leggyorsabb.

A 2009-es Európa Nagydíj időmérőedzésének eredménye:

  • Név
  • Csapat
  • Idő
  • Kör