Ferrari-országban térhet vissza
Ferrari-országban térhet vissza

Massa a Brazil Nagydíjon visszatérne

Massa a Brazil Nagydíjon visszatérne

Ferrari-országban térhet vissza
Egy hónap múlva már vezet?
Sao Paulóban szeretne visszatérni
Fotó megosztása:

Sao Paulóban szeretne visszatérni

Sao Paulóban szeretne visszatérni

Bár az elmúlt napokban már olyan hírek is felröppentek, hogy a kiválóan gyógyuló Massa a szeptemberi Olasz Nagydíjon rajthoz állhat, a pilóta a brazil Globo televíziónak adott interjújában azt mondta, hogy pillanatnyilag még nem edzhet, 85-90 százalékos állapotban van, és a Brazil Nagydíjat említette lehetséges visszatérésének időpontjaként.

“Alig várom már, hogy újra versenyezhessek! Remélem, a Brazil Nagydíjon már indulhatok. Persze nem rajtam múlik, az orvosok döntenek róla, hogy készen állok-e a Forma-1-re” – mondta a versenyző. “Azt hiszem, gokartozok majd egy kicsit, aztán elmegyek az FIA-hoz a kötelező vizsgálatokra, amelyek után engedélyt kaphatok a versenyzésre” – tette hozzá.

Massa egyébként továbbra sem emlékszik a balesetre, csak a kórházról vannak emlékei.

“Átéltem a balesetet, de nem voltam magamnál. Sokan kérdezik, hogy nem láttam a rugót? De nem láttam semmit. Fejen talált és elvesztettem az eszméletemet. Tovább nyomtam a gázt, de igazából nem én voltam. Úgy tűnt, mintha mozgatnám a kezemet, de eszméletlen voltam” – mesélte a brazil.

“Amikor a kórházban magamhoz tértem, éreztem, hogy egyben vagyok. Láttam, hogy a szemem nagyon bedagadt, de lélegeztem, gondolkodtam. Tudtam mozgatni a lábamat, mindenemet” – magyarázta a 28 éves pilóta, akire a közeljövőben plasztikai műtét is vár.

A ferraris teljes mértékben felmenti honfitársát, Rubens Barrichellót az eset kapcsán, azt mondja, hogy a brawnosnak semmi oka a bűntudatra, amiért az ő autójáról elszabadult rugó okozta a balesetet.

“Még csak azt sem tudta, hogy mögötte jövök. Nincsen semmi gond. Nagyon jó barátok vagyunk, ami történt, megtörtént, a rugó bárkinek az autójából jöhetett volna.”

Massa elárulta azt is, hogy csapattársa, Kimi Räikkönen a kórházba küldött üdvözlőlapon kívül nem kereste, hívta fel, vagy látogatta meg a baleset óta, de nem neheztel rá emiatt, mert a finn “sajátos személyiség”.

Massához kapcsolódó hír, hogy a Hungaroring munkatársai és a Honvéd Kórház (ÁEK) a versenyző baleset utáni ellátásában és ápolásában részt vevő orvosai és ápolói tegnap elismeréseket vehettek át a brazil állam sportért felelős államtitkárától Budapesten.