Bár Fernando Alonsónak idén már semmi esélye sincs, hogy a bajnoki küzdelembe beleszóljon, azért ő is kíváncsian figyeli, hogy az élen álló Button-Barrichello-Webber-Vettel négyesből ki kerül majd ki győztesen.  

“Nehéz megjósolni, mert a Red Bull felkapaszkodott az elmúlt versenyeken. Ennek ellenére még mindig Buttonra fogadnék a bajnokságban, mert még előnyben van. Még ha a Red Bullok mostanra gyorsabbak is, nem lehet mindig kettős győzelmeket aratni. Ha Button jól kezeli a helyzetet, ő a favorit” – mondta a Renault-nak adott interjújában a versenyző  

Alonsót arról is megkérdezték, hogy kiket lát a legerősebb ellenfeleinek a mezőnyből: “Az egész pályafutásomat tekintve Michael Schumacher volt a legerősebb rivális, pillanatnyilag pedig Hamilton és Vettel. Őket a legnehezebb megverni, övék a jövő” – válaszolt a spanyol.

Annak külön örült, hogy az említett két pilóta is nagyra tartja őt: “Ez jó dolog, mert mindannyian tiszteljük egymást. Biztosan mindig jó csapatoknál versenyeznek majd, megérdemlik, mindig kemény ellenfelek lesznek.”