Közlekedési szabálysértés miatt feljelentették a magyar rendőrök Michael Schumachert, mert autóvezetés közben mobiltelefont használt. A hétszeres világbajnok még augusztus elsején látogatta meg az Állami Egészségügyi Központban lábadozó Felipe Massát, ahová a saját maga által vezetett Alfa Romeóval érkezett.

Az augusztus elsején életbe lépett szabályváltozások nyomán Schumachernek elvileg elbírálás nélkül tízezer forintos büntetést kellene fizetni, de az egyhónapos türelmi idő miatt csak írásbeli figyelmeztetést kap, melyet kipostáznak majd neki. A Ferrari pilótáját állítólag azok a rendőrök jelentették fel, akiket a csapata fogadott fel járműve kíséretének.

Motoros rendőri kíséretet bárki kérhet magának, de a rendőrség indoklás nélkül elutasíthatja a megrendelést. A fizetett összeg általában óránként 5 ezer forint + áfa, de mindig megegyezés kérdése, a Ferrari például 12 000 + áfát fizetett. a Schumacher villámlátogatásához biztosított motorosokért összesen 155 ezer forintot számláz a rendőrség.

Forrás: Blikk