Csütörtök: Hungaroring Fest a Budai Várban

Kollégám jó helyen volt

Kollégám jó helyen volt

Kollégám jó helyen volt


Egy napra szóló 2800 forintos karszalaggal indultunk a rendezvényre. Nagyjából semmire sem mentünk vele. Mivel a biztonsági szolgálat délceg legényeit nem tájékoztatta a jegyiroda megfelelően, az esti program helyszínére így be sem engedtek minket. (“De a lányok a pultban, akiktől kérdeztük mire jó ez, azt mondták, hogy bemehetünk!” így én.

Az intelligens őrző-védő erre, erejét fitogtatva azt válaszolta: “Ők ezt mondták, mi viszont nem engedünk be!”-  nagyon szimpatikus hozzáállás.)

Ez közvetlenül azután volt, hogy nagy reményekkel próbáltunk olyan helyet keresni a Vár több pontján, ahonnan látunk valamennyit a száguldozó ex-pilótából. Nem sikerült. Gondoltuk majd jobb kedvre derít minket a Feltalálók utcája, de ez mindössze pár táblát jelentett, rajta szöveggel, amely egyenesen a bódésorhoz vezetett, ahol sok-sok árus várta, hogy megszabadíthasson minket a pénzünktől. A szervezők kuponokat vásároltattak először velünk, nem ám proli módon közvetlenül pénzért cserélhetett tulajdonost a portéka.

Ez figyelmes megoldás volt a részükről, mert így nem fájt annyira, hogy egy kis flaska ásványvíz 4 kupon. Ez jutányosnak tűnik, ha gyorsan elfelejtjük, hogy egy kupont száz forintért vettünk.

Fürtökben lógtak a kordonon

Fürtökben lógtak a kordonon

Fürtökben lógtak a kordonon


Mi hamar érkeztünk, hát megszívtuk: a később érkezőknek nem volt gondja a bejutással, addigra a behemót biztonságiaknak szóltak, hogy a kék szalaggal is be lehet menni, nem csak elfogyott a többi színű papír otthon a nyomtatóból, amikor hamisítottuk, tényleg rendes jegy.

Mezei látogatóként teljesen mindegy, hogy a programokat különböző cégek adták a nagy közösbe. Nem csodálkozunk azon sem, hogy szombaton már belépő nélkül is próbáltak embereket bekönyörögni, akkora pangás volt.

Ezen az estén buktuk a taxiköltséget és a helyi fogyasztás túlárazását, illetve az időt, amit akár valami értelmes elfoglaltságra is szánhattunk volna. Köszönjük szépen, jövőre nem dőlünk be a budapesti Monte-Carlónak, dicsérni a programot csakis az ellenségeinknek fogjuk, nem úgy mint az ide látogató külföldiek, akik biztosan beszámolnak otthon, milyen fantasztikus élményben volt részük.

Szombat este: Toyota sajtóvacsora

A következő kérdést!

A következő kérdést!

A következő kérdést!


A második időmérő edzés után várt minket a Toyota legénysége. A főhadiszállásuk ajtajában az európai PR-es fogad, személyesen biztosítva arról, hogy mennyire örül a látogatásunknak. Trulli és Glock állta a sarat, először őket lehetett faggatni, de sok újdonságot nem tudtunk meg. Kis rábeszélésre Glock elárulta, hogy az első tízbe saccolja magukat (ez be is jött neki).

Legnagyobb kihívást az aszfalt jelenti számára hazánkban, egyrészt a tapadás minőségének egyenetlensége miatt, másrészt azért, mert akár 50 Celsius fokra is felmelegedhet, ami befolyásolja az autó egyensúlyát.

A kanyargós pályán kevés lehetőség van az előzésre, próbálják hibára kényszeríteni az előtted haladót, hogy némi lendületet szerezhessenek. (Természetesen kérdeztük az aznapi balesetről is őket, de nem látták mi történt. Mindenesetre többen is szóvá tették: nem valószínű, hogy Massa visszatérhet a száguldó cirkuszba felépülése után.)

A pilótákénál sokkal érdekesebb volt a Team Manager, Jens Marquardt társasága, aki velünk vacsorázott, és készségesen válaszolt a kérdésekre. Mióta átvette a csapat irányítását, két nagyobb problémával kellett szembenéznie. Az Ausztrál nagydíjon ahol időbüntetést kaptak, de végül az igazság győzött. A másik nehézségük az elhúzódó FIA ügy.

A kérdésünkre, miszerint mélyvízbe dobták-e, nagy önbizalommal, nevetve válaszolta, hogy elboldogul az úszkálás menedzselésével. Minden kis és nagyfiú álma, hogy beülhessen egy F1-es autóba, de vajon neki megengedik-e? Mint megtudtuk, titkos tesztelés nincs, ők sem mehetnek az éjszaka leple alatt pár kört stikában (bezzeg a Williams-nél a szponzoroknak megengedik, természetesen hivatalosan).

Mi fordítva élünk, nyáron nyaralás helyett dolgozunk

Mi fordítva élünk, nyáron nyaralás helyett dolgozunk

Mi fordítva élünk, nyáron nyaralás helyett dolgozunk


Marquardtnak azonban volt lehetősége egy próbára még a központban, de azért nem készül pályamódosításra. Marad a menedzselésnél, a pilóták pedig a vezetésnél. Később a csapat PR-menedzsere mesélt arról, hogy mennyire családias a hangulat, minden nap együtt reggeliznek az igazán nemzetközi csapattal.

Vannak kollégák a világ minden tájáról, akad többek között brazil, francia, német és angol munkatárs is.
Ami közös bennük, hogy imádják, amit csinálnak.

Vasárnap este: Formula-1 hivatalos afterparty egy budai étteremben

Itt várták visongva a pilótákat

Itt várták visongva a pilótákat

Itt várták visongva a pilótákat


A sajtót külön értesítették, gyors regisztrálás után vettük észre, hogy ez valójában egy meghirdetett esemény, ahová diszkós stílusban hölgyeknek ingyenes a belépés. Szombaton még fülest is kaptam, miszerint a pilóták nagy részének már meg van rendelve a rendőri kíséret Ferihegyre, ezért csak kíváncsiságból mentünk el, vajon mi lesz ott ezek után.

Puccparádé, röviden. Hosszabban pedig leginkább az jellemezné az estét, hogy a szokott törzsközönségnek az F1 adta az ürügyet, hogy ma is jöjjenek, biztos uncsi minden este csak simán elkölteni a séf ajánlatát. Akik valóban F1 rajongók, és ezt vizuálisan is kommunikálták azzal, hogy kedvenc csapata pólóját viselték, csúnyán kilógtak az úri közönségből.

Akadtak nejlonszatyros bakfisok, akik a mosdóban gyorsan átöltöztek, hogy méltóképp fogadhassák a beígért pilótákat, de azért a koktélruhás lányok voltak többségben, magas sarkokon imbolyogva, ők kiegészítőként Vuitton táskát, és gazdag vállalkozót választottak ma estére.
 

Hiába vártak rá

Hiába vártak rá

Hiába vártak rá


Sajnos a meghirdetett szöveg egyértelműen kamunak bizonyult, a hely legénysége maga sem tudta, hogy jön-e egyáltalán valaki, és ha igen, ki.
Homályos ígéreteket kaptunk, miszerint Kimi már autót rendelt, és a Ferraritól is azt mondták, talán?

Egy óra után telítődtünk a látvánnyal, leléptünk, de ma megtudtuk, hogy mindenki feleslegesen várt, és nyakalta a drága italt, mert senki sem tette tiszteletét, hiába várta őket még Hargitai Bea is.

Elég szomorú, hogy az embereket az F1 ürügyén így lehúzzák, miután kiperkálta a beugrót a sok rajongó, még egy bőrt lehúznak róluk. A pilótákért valóban rajongó fiatalokat olyan helyen várakoztatták feleslegesen, ahova maguktól amúgy el sem mennének, mert nem telik rá.

De ha már úgyis itt van, és vár, mert megígérték, hogy jönnek a sztárok, hát rendel valamit. Teljesen hülyére veszik az egyszerű földi halandókat. Vagy rosszul láttuk? Aki ott volt, kommenteljen bátran, mondja el, ha mást tapasztalt – talán csak mi maradtunk le a legjobb részekről.