Július 19-én az idén újraindított Forma-2 sorozat negyedik fordulóján, a Brands Hatch-i versenyen elhunyt Henry Surtees. A 18 éves fiatalember, miután az első futamon a dobogóra állhatott a hazai közönség előtt, a második versenyen egy balesetben vesztette életét.

Surtees épp a Westfiled Bend- és Sheene-kanyarok között járt autójával, amikor az előtt haladó Jack Clarke autója lesodródott a pályáról és összetört. A versenyautó kereke leszakadt és eltalálta az épp ott autózó brit fiatalember fejét.

Apja idén minden futamra elkísérte

Apja idén minden futamra elkísérte

Apja idén minden futamra elkísérte


Henry elvesztette eszméletét, s autója a kerítésnek rohant. A mentők azonnal a pálya kórházába szállították, stabilizálták állapotát, majd mentőhelikopterrel egy londoni kórházba vitték. Azonban hiába próbált meg mindent az egészségügyi személyzet, a kórházban belehalt sérülésébe.

Az elhunyt pilóta John Surtees, a hétszeres a gyorsaságimotoros-világbajnok, majd 1964-ben a Forma-1-es bajnoki címet is megszerző legenda fia volt. Mai napig ő az egyetlen versenyző, aki két és négy keréken is világbajnok tudott lenni. Sikere nyomán a Brands Hatch-i pályán kanyart neveztek el róla.

Henry Surtees, nyugodj békében!

Videó a balesetről: