Pocsék nap

Pocsék nap

Timo Glocknak nagyon nem jött össze a mai nap. A toyotás német  az időmérőn szenvedett, a hűvös időben nem tudta felmelegíteni a gumikat, többször is elhagyta a pályát, és a legígéretesebb gyors körén is hibázott, ő maga is “meglehetősen szarnak” nevezte a kvalifikációt.

Az említett rontás után Glock lelassított, hogy egy újabb kört kezdjen, de ezzel feltartotta a mögötte érkező Fernando Alonsót. Az eset miatt a németet a stewardok megrovásban részesítették, és három helyes rajtbüntetéssel sújtották, de mivel egyébként is csak a 19. lett, így egy helyet lép hátra.

“Hibáztam a körömön, és utána megkérdeztem a csapatot, hogy maradjak-e még kint vagy menjek be új gumikért. Mondták, hogy maradjak, gyorsítottam, hátranéztem, és megláttam Alonsót a tükörben. Előtte egyszerűen nem vettem észre” – mondta Glock, aki azt is hozzátette, hogy lehet, hogy holnap nem a rajtrácsról, hanem inkább a bokszutcából kezdi majd a futamot.

A toyotás mellett a Red Bullt is megbüntették: a csapatnak 10 ezer eurót kell fizetnie, amiért Sebastian Vettelt veszélyesen engedték ki a bokszból az időmérő alatt.