Több cikk is megjelent már arról, hogy nő a feszültség a Red Bull két pilótája, Sebastian Vettel és Mark Webber között, a csapat azonban ezeket eddig rendre elintézte azzal, hogy csak egészséges rivalizálás zajlik köztük és egyébként sincs első számú pilóta. Vettel idei két futamgyőzelme ellenére sem részesül külön elbánásban a hivatalosan kommunikáltak szerint, pedig úgy tűnik, más a helyzet.

Annak ellenére, hogy nem nevezik első számú pilótának, a jövő évi autót Vettel stílusára szabja a Red Bull. “Jelenleg mindkét pilótánk abszolút egyenlő feltételekkel és támogatással versenyez” – ismételte meg az Abendzeitungnak is Christian Horner csapatfőnök.

“Csakhogy az alapján, ahogy Sebastian vezet, logikusnak tűnik a csapat számára, hogy az új autót az ő stílusa alapján tervezze meg. Már a 2010-es RB6-ossal is ez lesz a helyzet. Szerencsére Webber stílusa hasonló, ez pedig lényegesen leegyszerűsíti a munkát számunkra.”

Az ausztrál szerződése idén ugyan lejár a Red Bullal, de várhatóan jövőre is az ideivel megegyező felállásban indul a csapat. Horner erről csak titokzatosan beszélt. “Elképesztően jól vezet” – mondta Webberről. “De a szezon még csak a felénél tart, egyelőre nem tárgyaltunk a folytatásról.” Vettelt 2010-ig végéig köti szerződés a Red Bullhoz.