Szeretné boldoggá tenni Fernando Alonso spanyol drukkereit a Renault, szokásos roadshow-jával ezért a kétszeres világbajnok szülővárosába, Oviedóba is ellátogat. Szeptember 5-én, a monzai Olasz Nagydíj előtti hétvégén rendezik az utcai bulit, amelyre a szervezők legalább százezer nézőt várnak.

“Izgatottan várom a hazai roadshow-állomást” – mondta Alonso. “Mindig élvezem ezeket a bulikat, volt már néhány Spanyolországban is, de Oviedóban még különlegesebb lesz vezetni. Szép módja a hazai száguldás annak, hogy köszönetet mondjak a szurkolóknak az elmúlt években nyújtott támogatásukért.”

1,8 kilométeres pályát alakítanak ki a szervezők Oviedóban, Alonso a tavalyi autóval parádézik majd. “Mindig népszerűek roadshow-ink, mert közelebb hozzuk a sportágat a rajongókhoz: találkozhatnak a csapattal, megérinthetik az autókat, ami teljességgel kizárt egy versenyhétvégén” – nyilatkozta Flavio Briatore csapatfőnök. “Fernando mindig is akarta, hogy ott vezethessen F1-es autót, ahol felnőtt, szerintem a szeptemberi lesz az eddigi legsikeresebb rendezvényünk.”