Nick Heidfeld BMW-s jövője tavaly sokáig lógott a levegőben, a német pilóta pedig másokkal is tárgyalt az esetleges folytatásról, többek között a Honda-csapattal is. A 32 éves pilóta szerződését végül meghosszabbította a német-svájci alakulat, de utólag már nem akkora megkönnyebbülés ez, mint akkor volt.   

A német versenyző a Süddeutsche Zeitungnak elárulta, hogy időnként bizony megfordul a fejében, hogy másképp is alakulhatott volna számára 2009.

“Természetesen időről időre elgondolkodom rajta, hogy mi is lehetett volna. 2008-ban kapcsolatban álltam velük” – mondta Heidfeld az azóta már Brawnként sikert sikerre halmozó csapatról.

Alonso is elszalasztotta a nagy lehetőséget

Alonso is elszalasztotta a nagy lehetőséget

Alonso is elszalasztotta a nagy lehetőséget


A pilóta azt is hozzátette, hogy eléggé megkönnyebbült télen, amikor meghallotta, hogy a Honda távozik a Forma-1-ből, majd annál nagyobbat nézett, amikor Brawnként hirtelen elkezdtek futamokat nyerni.

Nem Heidfeld az egyetlen, aki bánhatja, hogy nem kockáztatott az akkor még pocsékul szereplő Hondával, hiszen a csapat hosszú ideig nyíltan udvarolt Fernando Alonsónak is, aki végül szintén maradt a Renault-nál, így német kollégájához hasonlóan idén csak a mezőny sűrűjéből figyelheti, amint Buttonék a bajnoki cím felé menetelnek.