Sebastian Vettelnek már a szombati időmérő sem sikerült a legjobban, a kis német hiába körözött a legkönnyebb autóval, beragadt Kazuki Nakajima mögé, és csak a negyedik rajthelyet szerezte meg. A startnál ugyan megtartotta a pozícióját, de a szuperlágy gumikon egyszerűen nem volt képes védekezni, így 11 kör után elengedte a mögötte toporgókat, de hiába váltott a keményebbik keverékre, néhány körrel később a Ste Devote-ban elfékezte magát, és a falnak csapata az autót.

“Nincs sok mesélni való, egy kicsit későn fékeztem, blokkoltak a hátsó kerekek, az autó kitört, és a falnak csapódott. Mondjuk a rossz gumikon már amúgy is sokat veszítettem az első etapban. Azt hittük, a szuperlágyak legalább egy rövid menetet kibírnak, de nem így volt. Elég elkeserítő, de előfordul az ilyesmi. Monacóban pedig az apró hibáért is drágán fizet az ember” – nyilatkozta a német a kiesése után.

A kistestvér is itt szállt ki

A kistestvér is itt szállt ki

A kistestvér is itt szállt ki


A nyolcadik helyről rajtoló Mark Webbernek sokkal jobban összejött a verseny, az ausztrál ötödikként zárt, és neki a végén felrakott szuperlágy gumik sem okoztak gondot:

“Az egész futamon versenyképes voltam, a második etapban nagyon jól működtek a gumik, jól mentem. Tudtuk, hogy kérdéses lesz, hogy működnek majd a szuperlágy gumik a végén, de a ferrarinak nem volt gondja és nekem sem, így nem történt változás. Elégedett vagyok az autó teljesítményével, ez a pálya ugyan nem feküdt annyira, mint a gyorsabb helyszínek, de így is stabilan másodikok vagyunk a konstruktőri versenyben” – mondta Webber.