Lewis Hamilton Timo Glock bokszos indulását nem számítva az utolsó helyről vágott neki a Monacói Nagydíjnak, a hercegségben a mezőny vége a teljes esélytelenséget jelenti. Remek taktikával és néhány biztonsági autós szakasszal lehetséges az előrelépés, utóbbiakból viszont idén egy sem volt, a mclarenesnek nem is volt esélye a pontszerzésre. Mégis elégedett.

“Hihetetlenül kemény verseny volt” – mondta Hamilton. “Tulajdonképpen elégedett vagyok, mert az volt a célom, hogy végigmenjek. Az egyik Rocky film járt végig az eszemben, a kockás zászlóért küzdöttem az egész futamon.”

Hamiltonnak küzdős versenye volt, autója orra is letört egy kakaskodás miatt, de már 2010-re készül. “Már a verseny elején megsérült a kocsi, alulkormányzott volt, az új orrkúppal jobb lett a helyzet. Jövőre újra itt leszek és megpróbálok nyerni.”

Heikki Kovalainen egyike volt a kiesőknek, a finn csúnyán eldobta autóját az uszodánál, pedig akár hatodik is lehetett volna. “Egyszerűen elveszítettem az autó hátulját, nem tudtam megfogni, ennyi volt. Nico végig előttem autózott, jóval később álltam volna ki nála, legalábbis így számoltunk. Jó esély volt rá, hogy elé kerüljek, ez volt a tervünk.”