A spanyol Racing Engineering GP2-es csapat tulajdonosa, Alofonso de Orleans a GPUpdate-nek nyilatkozva elárulta, hogy két év múlva már a Forma-1-ben szeretné látni az alakulatot

“Úgy gondoljuk, hogy a legtöbb (új) csapat nem lesz készen 2010-re, így mi 2011-et célozzuk. Ha emiatt nem lesz helyünk, hát nem lesz. Más izgalmas alternatívákkal is foglalkozunk. De vagy jól csináljuk, vagy sehogy” – mondta a spanyol.

“Csak a Prodrive és a Lola lehet igazán komoly csapat az újak közül, a többieknek elég nehéz lenne végigcsinálni az idényt. Talán beférne egy-két GP2-csapat, de nagyon sok munka kellene hozzá, hogy legalább egy kicsit versenyképesek lehessenek.”

A Racing Engineering valószínűleg a saját csapatával indulna két év múlva, de de Orleans nem zárja ki azt sem, hogy egy létező alakulatot – mondjuk a Toro Rossót – vásároljanak.

“Mindkét lehetőséget megvizsgáljuk, de mivel jelenleg is 90 százaléka rendelkezésünkre áll annak, amire az F1-csapat működtetésére szükség van, így nem a felvásárlást tartjuk a legjobb megoldásnak. Ne feledjük, mostanában számtalan tapasztalt szakember szeretne visszajutni a Forma-1-be. Ezt egyértelműen kihasználhatjuk.”