Sebastian Vettel lesz a Street Parade sztárja
Sebastian Vettel lesz a Street Parade sztárja

Vettel Szegedre viszi a Forma-1-et

Vettel Szegedre viszi a Forma-1-et

Sebastian Vettel lesz a Street Parade sztárja
Újra magyar utcákon a Red Bull-járgányok
Fotó megosztása:

Idén május 17-én, Szegeden lesz a Forma-1-et népszerűsítő Red Bull Street Parade. A rendezvény színesnek ígérkezik, a Forma-1-es csapat versenyautója mellett itt lesz Sebastian Vettel, de amerikai NASCAR-show, parádézás Mitsubishi Lancer EVO versenyautókkal, illetve Besenyei Péter-féle légibemutató is szerepel a programban.

A tervek szerint Sebastian Vettel, a Toro Rossót erősítő Sebastien Buemi és Palik László mintegy 250 km/órás sebességgel száguld végig a szegedi belváros forgalom elől elzárt utcáin a Red Bull versenyautójával. Összesen három kilométert tesznek meg, a rajt és a cél a Dóm téren lesz, onnan az Oskola utca – Roosevelt tér – Stefánia – Dózsa utca – Tisza L. krt. – Huszár Mátyás Rakpart – Tisza L. krt. – Rerrich B. tér – Dóm tér útvonalon haladnak majd az autók.

A rendezvény megtekintése ingyenes, a biztonsági előírásokról és a pontos programról jövő héten adnak tájékoztatást. 2006-ban debütált Magyarországon a Red Bull Street Parade, akkor a fővárosi Dózsa György út alakult át versenypályává, 2007-ben a Lánchíd adott otthont a rendezvénynek. 2008-ban Siófok volt a helyszín, ahol 120 ezren figyelték Gerhard Berger, Palik László és Sebastian Buemi száguldását.