A jövőre bevezetett költségplafon kapcsán a múlt hét végén szócsata zajlott az új szabállyal elégedetlen Ferrari-vezér, Luca di Montezemolo és az FIA-elnök, Max Mosley között. A Ferrari megpendítette az F1-ből való távozás lehetőségét, Mosley pedig erre azt válaszolta, hogy a maranellói csapat nélkül is meglenne a sport.

A pilóták nem így gondolják, derült ki Barcelonában.

“El sem tudom képzelni!” – mondta a kérdésről a világbajnok, Lewis Hamilton.

“Lehetetlen!” – kontrázott a versenyzői sajtókonferencián Fernando Alonso.

“A Ferrari nélkül ez már nem is lenne Forma-1” – mondta az olasz Giancarlo Fisichella.

A BMW-s Nick Heidfeld egyszerűen nem is értette, hogyan mondhatott ilyet Mosley:

“Elég furcsa volt ezt hallani tőle. Én azt hittem, hogy hallgatnak a nézőkre, akik között a Ferrari rendelkezik a legnagyobb szurkolótáborral, a csapat a kezdetektől fogva itt volt, egyértelműen az F1-ben a helye!” – mondta a német.

Elég a politikából!
Elég a politikából!

Ferrari nélkül nincs F1!

Ferrari nélkül nincs F1!

Elég a politikából!
A pilóták ragaszkodnak a vörös csapathoz
Fotó megosztása:
Elég a politikából!

Elég a politikából!

Elég a politikából!


A maranellóiak pilótája, Felipe Massa nem kívánt konkrétan nyilatkozni a témában, de minden bizonnyal az összes versenyző és nézők millióinak véleményét mondta ki:

“Pillanatnyilag annyi hatalmi játszma folyik a Forma-1-ben, hogy jobb, ha nem keveredek bele. De annyit mondhatok, hogy szép lenne, ha jobb lenne a sportunk – kevesebb politikával és több hangsúllyal a sporton. Ma több a politika, mint bármikor, és ez nekem egyáltalán nem tetszik” – nyilatkozta a brazil.