Hiába a sok újítás, fejlesztés, a Spanyol Nagydíj második szabadedzése ugyanazt a képet mutatja, amit eddig is láthattunk.

A willaimses Nico Rosberg idén már nyolcadszor zárta a legjobb idővel az edzést, és ezúttal csapattársa, Kazuki Nakajima is csatlakozott hozzá. Rosberg bő kéttizedet javított Jenson Button délelőtti legjobbján, míg Nakajima, Fernando Alonso és a brawnos Rubens Barrichelllo nagyjából ugyanarra volt képes, mint az angol az első menetben.

Buttont egyelőre nem lehetett megfogni
Buttont egyelőre nem lehetett megfogni

A Williams tarolt, a nagyok sehol

Buttont egyelőre nem lehetett megfogni
Nagy ugrás nincs
A Williams tarolt, a nagyok sehol 25
A Williams tarolt, a nagyok sehol 26
A Williams tarolt, a nagyok sehol 27
A Williams tarolt, a nagyok sehol 28
A Williams tarolt, a nagyok sehol 29
A Williams tarolt, a nagyok sehol 30
A Williams tarolt, a nagyok sehol 31
A Williams tarolt, a nagyok sehol 32
A Williams tarolt, a nagyok sehol 33
A Williams tarolt, a nagyok sehol 34
A Williams tarolt, a nagyok sehol 35
A Williams tarolt, a nagyok sehol 36
A Williams tarolt, a nagyok sehol 37
A Williams tarolt, a nagyok sehol 38
A Williams tarolt, a nagyok sehol 39
A Williams tarolt, a nagyok sehol 40
A Williams tarolt, a nagyok sehol 41
Rosberg megint behúzta
Fotó megosztása:
A Williams tarolt, a nagyok sehol 43


A délelőtti 17. helyhez képest nagyot ugrott helyi hős spanyol, csapattársa, Nelson Piquet pedig megtartotta top10-es eredményét délutánra is. Félő azonban, hogy kis brazil ennek ellenére is a kirúgás felé halad, ugyanis az edzésen háromszor is sikerült elhagynia a pályát, egyszer még a gumifalat is lekoccolta – Flavio Briatore bosszúsan ingatta a fejét.

Barrichello negyedik eredménye mellett Button a hatodik lett, a Red Bull párosa pedig jobban ment, mint délelőtt, így Mark Webber és Sebastian Vettel is a top10-ben végzett.

Bár Kimi Räikkönen, Lewis Hamilton és Heikki Kovalainan is javított az idején, Felipe Massa pedig hozta a délelőtti eredményt, a nagy csapatok nem léptek előrébb, sőt. Egyedül Räikkönen végzett eggyel előkelőbb helyen a táblázatban, így pont befért az első tíz végére, de az egyre világosabbnak tűnik, hogy nagy ugrást sem a Ferrari, sem a McLaren nem hajt végre Barcelonában.

A Williams tarolt, a nagyok sehol 44


Mivel a BMW párosa sokkal gyengébb időket teljesített a második edzésen, így feltehetőleg délután megtankolva köröztek, így az egyébként elég látványos visszaesésük nem jelent rosszat. Hozzájuk hasonlóan a délelőtti top10-ből a mezőny végére költözött a Toyota is, de a köreik számáből és a gyengébb időkből ugyanarra lehet náluk is következtetni, mint a német-svájci riválisoknál.

A mezőny egyetlenjeként a Force Indiá-s Adrian Sutil egy mért kört sem teljesített, a német műszaki probléma miatt nem hagyta el a garázst.

Spanyol Nagydíj, 2. szabadedzés, Barcelona, 2009.05.08.

  • Név
  • Csapat
  • Idő
  • Kör