Richards újra nekifut
Richards újra nekifut

Arab pénzből indulna az Aston Martin?

Arab pénzből indulna az Aston Martin?

Richards újra nekifut
Megvalósul a 26 autós mezőny?
Brit-arab csapaton dolgozik
Fotó megosztása:

Brit-arab csapaton dolgozik

Brit-arab csapaton dolgozik

Az egykori Benetton- és B.A.R.-főnök, a Prodrive- és Aston Martin-tulajdonos David Richards egy friss interjúban arról beszélt, hogy a 2010-ben a Forma-1-be készülő új csapata közel-keleti befektetőkre számíthat.

“Komolyan foglalkoztat a dolog, ezért is vagyok itt” – nyilatkozta Richards az Abu Dzabi Nationalnak.

A Forma-1-es nagydíjat is rendező Bahrein és Abu-Dzabi mellett az 56 éves szakember más, a sportban eddig aktív szerepet nem vállaló arab államokat vonna be az F1-es projektjébe: “Itt, az Egyesült Arab Emírségekben, de máshol is tárgyalok majd. Hatalmas az érdeklődés a tevékenységünk iránt, már két komoly jelentkező is megkeresett.”

Richards nemcsak szponzori pénzben gondolkodik egyébként, a csapat egyéb vonatkozásban is arabos lehet majd, szóba került az is, hogy az alkatrészgyártás egy része is a Közel-Keletre kerülhet, amellett természetesen, hogy a leendő alakulat rendelkezik majd egy brit központtal is. Az angol szakember az is elmondta, hogy nem kíván az előtérben tevékenykedni, szívesebben látna egy fiatal csapatfőnököt a projekt élén.

Azt egyelőre még nem tudni, hogy az új csapat Aston Martin, Prodrive, esetleg teljesen más név alatt fut majd, de egyre valószínűbb, hogy a motorszállítója a Cosworth lehet.

“A Cosworthnak is van 2010-ben használható motorja, ez pedig életképes alternatívája lehet a mostani gyártók erőforrásainak” – jelentette ki Richards.