Amióta versenyképes autója van, Fernando Alonso mindig igyekezett a legjobban teljesíteni otthon, a Spanyol Nagydíjon renault-s csúcséveiben (2005-2006) egy győzelem és egy második hely jött össze, 2007-ben a McLarennel harmadikként ért célba, tavaly azonban a nem túl erős R28-assal ugyan az időmérőn az első sorba kvalifikálta magát, de műszaki hiba miatt kiesett.

A feladat idén sem könnyű, de a motiváció sem csökkent.

“Mindig is különleges dolog Spanyolországban versenyezni, külön szerencsés vagyok, hogy idén már két futam is van otthon, Barcelona és Valencia. A szurkolók szeretete mindig nagy erőt ad, remélem, hogy egy erős hétvégével én is örömet okozhatok nekik! Nehéz lesz a dobogóra feljutni, de talán sikerül jól kvalifikálni, és jó sok pontot gyűjteni a versenyen” – mondta Alonso a hétvége előtt.  

“Teszteltünk itt februárban, de értelemszerűen azóta is sokat fejlesztettünk az autón, így lesz munkánk a beállításokkal a szabadedzéseken. Még mindig nem elég jó az autó teljesítménye, de már így is sokat javult, egyértelműen a jó irányba haladunk. Bízunk benne, hogy a hétvégén újabb lépést tehetünk előre” – magyarázta a jelenleg öt ponttal a bajnokság nyolcadik helyén álló spanyol.