Mindent megtett a McLaren az utóbbi hetekben azért, hogy tisztára mossa magát a melbourne-i hazugság után, Martin Whitmarsh csapatfőnök még személyes hangvételű levelet is írt a Világtanács tagjainak. Nem bizonyultak hiábavalónak az erőfeszítések, hiszen a gárda a vártnál enyhébb büntetést kapott, három versenyre eltiltották ugyan, de az ítélet végrehajtását egy évre felfüggesztették. Nem meglepő módon a McLaren belenyugszik az ítéletbe.

“A McLaren elfogadja a Világtanács döntését és köszönetet mond a tagoknak a nagyon tisztességes meghallgatásért” – írta közleményben a McLaren. “Nagy örömmel tölt el minket, hogy folytathatjuk a Nemzetközi Automobil Szövetséggel való szorosabb és együttműködőbb kapcsolat kiépítésére irányuló törekvéseinket.”

“Szeretnék köszönetet mondani a Világtanács tagjainak azért, hogy biztosították számomra a kérdéseikre való válaszadás lehetőségét” – nyilatkozta Martin Whitmarsh csapatfőnök. “Tudjuk jól, hogy Ausztráliában és Malajziában súlyos hibákat követtünk el, boldog vagyok, hogy ezekért újra bocsánatot kérhettem. Annak is örülök, hogy a tagokat biztosíthattam arról, ilyen hibák a jövőben nem fordulhatnak elő.”

“Csapatunk minden lehetséges eszközzel együttműködött az FIA illetékeseivel, azt gondolom, hogy a Világtanács pozitívan értékelte magatartásunkat a szerdai döntéssel” – vélekedett Norbert Haug, a Mercedes sportfőnöke. “A téma részünkről lezárva, politika helyett ismét a sport kerülhet előtérbe, ami őszintén szólva számomra és a nézőknek is sokkal-sokkal jobb. Ez egy tisztességes ítélet, köszönettel tartozom a Világtanács tagjainak.”