Fernando Alonso mindössze öt pontot tudott szerezni a 2009-es Forma-1-es világbajnokság eddigi négy futamán. A kétszeres világbajnok vélhetően nem gondolta az évad előtt, hogy ekkora már 26 pont hátrányban lesz egy privát csapat versenyzőjével szemben, aki négyből háromszor futamot is nyer vagy lesz olyan Renault-motoros gép a mezőnyben, ami gyorsabb az övénél.

“Úgy gondolom, jelenleg két privát csapat áll az élen, de ezek nagy csapatok” – mondta Fernando Alonso. “Nem szabad elfelejtenünk: annak ellenére, hogy kis csapatoknak hívjuk őket, valójában nem is olyan kicsik. A Red Bullnak és a Brawnnak megvannak az erőforrásaik, talán még több is, mint a Renault-nak és a lehetőségeik is bővebbek a miénknél” – tette hozzá a spanyol, aki szerint eléggé visszás, hogy a csapat által fejlesztett technikával mások érnek el sikert.

Na, hogy is van ez a Renault motor?

Na, hogy is van ez a Renault motor?

Na, hogy is van ez a Renault motor?


“Ez olyan valami, amit el kell fogadnunk, sajnálatos, hogy a Renault és a Mercedes pénzt költöttek motorjaik fejlesztésére, majd odaadják a Brawnnak és a Red Bullnak és azok harcolnak a bajnoki címért. Így megy ez…”

Alonso szerint a következő három verseny kiemelkedően fontos lesz a bajnokság szempontjából. “Úgy gondolom, többé-kevésbé az összes csapat beveti az újdonságait a következő három versenyen. Utána meglátjuk, ki versenyez majd a bajnoki címért, kinek jöhet össze egy-egy dobogó és mely csapatok az esélytelenek” – nyilatkozta a Renault pilótája, aki bízik benne, hogy csapata nem kerül az utolsó kategóriába.