Kétszázezer dollárt fizetett a háromszoros világbajnok Niki Lauda, hogy a Virgin Galactic űrhajójával eljusson az űrbe, jelentette be Richard Branson. A különc milliárdos, akinek cége, a Virgin a Brawn GP első számú szponzorának számít, Bahreinben beszélt erről. Elárulta, hogy a Brawn pilótája, Rubens Barrichello is megvásárolta az űrutazásra jogosító jegyet, a brazil ugyanannyit fizetett, mint Lauda.

“Olyan emberekre van szükségünk, akik forrást tudnak biztosítani számunkra ehhez a költséges projekthez” – idézte Bransont a Reuters. “Ketten már voltak is olyan nagylelkűek és beszálltak.”

A hatvanéves Lauda képzett pilóta, fapados légitársasága, a Niki jelenleg furcsa mód éppen korábbi cége, a Lauda Air ellen versenyez. “Repültem Boeinggel és Airbusszal, de egyetlen álmom volt, hogy űrsiklót vezessek” – nyilatkozta Lauda. “Próbálkoztam sok helyen, de lehetetlennek tűnt a dolog, úgyhogy amikor hallottam Richard ötletéről, én kopogtattam nála először.”

A Virgin Galactic nagy szállítógépek segítségével juttatná levegőbe űrsiklóját, amely két pilótával és hat utassal tenne rövid űrtúrát. Branson tervei szerint a Virgin a Közel-Keleten és az Egyesült Államokban is építene űrkikötőt, több helyszínnel is tárgyalásban áll. Év vége előtt elkészül az első gép, a premiert 18 hónapos tesztelés követi. Az első hivatalos útra Branson egész családját magával viszi majd.