Retteghet a konkurencia, Ross Brawn ugyanis bejelentette, hogy Bahrein után elkezdődik az autó tényleges fejlesztése. Eddig sem volt rossz, hiszen Jenson Button négyből három versenyt nyert vele, de úgy, hogy az idénynyitó Ausztrál Nagydíj óta egyetlen alkatrészéhez sem nyúltak hozzá. Miközben a többiek több új elemet kipróbáltak és közelebb is kerültek a Brawnhoz, a világbajnokság éllovasa a csapat helyzetének stabilizálásán dolgozott.

Brawn tárgyalt, átszervezett, szponzorok után rohangált, arra azonban nem volt lehetősége, hogy az autóval is foglalkozzon. Barcelonára viszont már új csomaggal készül az istálló, többek között módosított diffúzort kap Button és Rubens Barrichello.

“Annyi volt a célunk, hogy egyáltalán el tudjunk utazni a tengerentúli futamokra, nem volt semmilyen fejlesztési programunk” – nyilatkozta Ross Brawn Bahreinben, az ünneplés után. “Barcelonába viszont már viszünk néhány fejlesztést, azt hiszem, érdekes lesz a világbajnokság folytatása is.”

Button az első verseny óta változatlan autóval is dominált a sivatagban, Brawn azonban józanságra int. “Különleges versenynap volt a bahreini, minden úgy alakult, ahogy szerettük volna. De realistának kell lennünk: ha csak egy apróság másképp alakult volna, könnyen lehet, hogy lemaradunk a győzelemről.”

Brawn szerint oda kell figyelni a “nagy lépésekkel” haladó Red Bullra, a vb-címről ellenben nem hajlandó beszélni. “Csak négy versenyen vagyunk túl, még nem gondolhatunk az aranyéremre. Mindenki tudja, milyen gyorsan változhatnak az erőviszonyok a Forma-1-ben.”