Már az időmérő edzés eredményei alapján sejteni lehetett, hogy a BMW-nek nem lesz könnyű versenye Bahreinben, Robert Kubicának és Nick Heidfeldnek azonban minden várakozást sikerült alulmúlnia. Tizenkilencen fejezték be a versenyt, a német lett az utolsó, a lengyel pedig az utolsó előtti.

“Már az első kanyarban lenullázták a versenyemet” – emlékezett Kubica. “Nick és egy másik autó között voltam, érintettük egymást, az első vezetőszárny eltört. Az ütközés után a kommunikáció sem volt rendben köztem és a csapat között, kértem, hogy azonnal kiállhassak, de erre csak a második kör után volt lehetőség. Nehéz volt a verseny, az első etap hosszú volt a nehéz autóval, de hogy őszinte legyek, ma sehol nem voltunk a tempónkkal. Remélem, Barcelonában nagy lépést teszünk előre.”

Hasonló hangulatban nyilatkozott Nick Heidfeld is,  a német szerint ezt a hétvégét gyorsan el kell felejteni. “Katasztrófa ez az eredmény, bár pechesek voltunk a rajt utáni ütközéssel” – mondta a német pilóta. “Először azt hittem, a felfüggesztés tört el, de végül csak orrkúput kellett cserélni. Nehéz volt a verseny első fele a kemény gumikkal, a lágyakkal valamivel jobb volt a helyzet. Újabb olyan versenyen vagyunk túl, amelyet gyorsan el kell felejtenünk, mindannyian reméljük, hogy Barcelonában jobbak leszünk.”

“Tudtuk, hogy nehéz versenyünk lesz, a rossz startpozíciók miatt az átlagosnál is nagyobb volt a veszély, hogy a rajt után balesetbe keveredünk” – értékelt Mario Theissen csapatfőnök. “Ahogy tartottunk tőle, mindkét versenyzőnk ütközött, a versenyünk itt lényegében véget is ért. A bokszban sok üzemanyagot tankoltunk és kemény gumikat tettünk fel, mert csak így lett volna esélyünk a felzárkózásra egy esetleges biztonsági autós szakasz segítségével. Koncentrálunk a következő versenyre, melyen új aerodinamikai csomagot vetünk be.”