Lassan elfogy a türelem

Nelson Piquet 2009-ben is magabiztosan hozza a tavalyi formáját: csapattárásával szemben mindig alulmarad. Miközben Alonso próbál versenyezni a Renault-val, addig a brazil csak szenved. Az eddig 21 F1-es futamon rajthoz álló versenyzőt egyre többen küldenék el, és adnának másnak lehetőséget.

Marc Surer volt versenyző, most kommentátor meg is kérdezte erről Flavio Briatorét, a Renault csapat vezetőjét, aki viszont egyelőre megértőnek bizonyul: “Csak egy normális verseny után szeretném értékelni a teljesítményét” – utalt a vezető arra, hogy idén a háromból kettő esős, biztonsági autós futam volt. Persze ez még nem menti fel Piquet-t az időmérőn mutatott gyenge teljesítmény alól.

A Renault-csapattól kiszivárgott hírek szerint Piquet-nek három versenyre adott még haladékot Briatore, ennyi ideje van a bizonyításra. Ebben a segítségére lehet, hogy a következő versenyen már az autója is jobb lehet, ugyanis Bahreinben már arra is felszerelik az eddig csak Alonsónál alkalmazott jobb tapadást biztosító dupla diffúzort.

Több felől is hallani, hogy ha elküldik Piquet-t, Bruno Senna kerülhet helyére. Ugyanakkor Surer szerint nem biztos, hogy a brazil csere kifizetődő lenne. “Senna teljesen kezdő, aki valószínűleg ugyanannyi hibát vétene” – mondta.