Zsinórban két Jenson Button-sikert követően a Kínai Nagydíj már a Red Bullról szólt, Sebastian Vettel és Mark Webber révén az együttes kettős győzelmet aratott. A Brawn angol pilótája Sanghajban képtelen volt tartani az éllovasok tempóját, a csapatfőnök szerint a gumihőmérséklet miatt szenvedtek versenyzői.

Látható volt a verseny közben, hogy mintha csak bemelegítő kör lenne, Button a hátsó egyenesben melegítette a gumikat, a manőver szokatlannak tűnt, de mint kiderült, szükséges volt. Button a harmadik hellyel is megőrizte első helyét a világbajnoki pontversenyben, egyelőre a Brawn pozíciója sincs veszélyben a konstruktőri versengésben. Rubens Barrichello a negyedik hellyel maximalizálta a kármentést.

“A bajnokság szempontjából ez jó helyezés” – állapította meg a nyilvánvalót Brawn. “Ma nem voltunk elég gyorsak, különösen akkor volt nehéz a helyzet, amikor nagyon vizes volt a pálya. Nem tudtuk olyan hatékonyan melegen tartani az abroncsokat, mint ahogy a Red Bullnak sikerült, riválisaink kiváló munkát végeztek.”

Brawn elsősorban a biztonsági autót okolta a helyzetért. “Döntő lehetett, mert a tervezett kerékcserék után nem tűnt olyan szörnyűnek a helyzet. Amint elértük a megfelelő hőmérsékletet, rendben volt minden, Rubens a leggyorsabb kört is megfutotta.”

A Brawn az első két verseny után sokat várt Sanghajtól, talán kicsit verhetetlennek is érezte magát a csapat, ehhez képest “csak” egy dobogós helyet szerzett Kínában. “Azért sokat mond a tény, hogy egy harmadik és negyedik hely után csalódottak vagyunk.”