A McLaren párosa idei első kettős pontszerzését könyvelhette el az esős Kínai Nagydíjon. Lewis Hamilton a hatodik, Heikki Kovalainen pedig az ötödik helyen ért célba – ennél előrébb nem végezhettek saját erőből.

“Nagyon nehéz verseny volt, gratulálunk Sebastiannak és a Red Bullnak! Értékes pontokat szereztünk. Lewis megpördült néhányszor, de hát ez az elszántság. Heikki számára, aki eddig nem sokat vezetett, most egyszer sem hibázott, fantasztikusan versenyzett! A Red Bull-lal és a Brawnnal nem tudtuk felvenni a versenyt, így a pontszerzés nagyszerű. Mindkét pilótánk egykiállásos stratégián volt, nagyon kellett vigyázniuk a gumikra. Mindketten nagyszerű munkát végeztek, és a csapat szintén. Bahreinbe újabb fejlesztések jönnek, de még nem vagyunk elég gyorsak” – mondta a csapatfőnök, Martin Whitmarsh.

Hamilton a 9. helyről rajtolva egy kiállás mellett talán többet is kihozhatott volna a versenyből, de a kicsúszások, megpördülések értékes pozíciókba kerültek. A világbajnok szerint a gumik nem bírták eléggé.

Öt kör után vége volt a bal elsőmnek

Lewis Hamilton

“Borzalmas körülmények voltak. Az elején élveztem, amikor még volt tapadásom. De, ahogy máskor is – nem tudom, hogy a vezetési stílusom vagy az autó miatt, de – a gumik nagyon gyorsan tönkrementek. Főleg a végén volt rossz, még húsz kör volt, de már öt kör után vége volt a bal elsőmnek. Mindenütt felúszott az autó. A megbízhatóság fantasztikus volt, a srácok nagyszerű munkát végeztek. Igyekszünk ezután is javulni, és további pontokat gyűjteni” – nyilatkozta a verseny után Hamilton.

Heikki Kovalainen két, már az első kanyarban véget ért futam után Sanghajban a 12. helyről rajtolva végre célba ért, méghozzá pontszerzőként. A finn természetesen nagyon örült:

Hét pontot hoztak el ketten

Hét pontot hoztak el ketten

Hét pontot hoztak el ketten


“Nem vártam semmit, mert az ilyen körülmények között bármi megtörténhet a futamon. Az ember győzhet, de ugyanilyen könnyen ki is eshet. A fő, hogy a pályán maradjunk.

A gumik jól viselkedtek, és a stratégiával sikerült az élmezőnybe kerülni. Jól végződött a hétvége. Az autó egyértelműen javult, és a következő versenyekre érkező frissítésekkel próbálunk majd még jobban teljesíteni.”