A vasárnapi Kínai Nagydíjnak a negyedik, illetve a hetedik rajtsorból futhatnak neki a Ferrari pilótái, a KERS-ről lemondott istálló színeiben Kimi Räikkönen nyolcadik, Felipe Massa 13. helyet szerzett. “Természetesen nem vagyok elégedett a nyolcadik hellyel, de jelenlegi helyzetünket nézve ezt az eredményt is meg kell becsülnünk” – nyilatkozta a finn pilóta.

“Mindent kihoztunk az autóból, de a hajrára nem maradt friss gumink. A probléma még mindig ugyanaz, nem vagyunk elég gyorsak, hiába könnyen kezelhető az autó, egy másodpercet veszítünk a legjobbakhoz képest. Nem tudom, KERS-szel jobb lenne-e a helyzet, valahol előnyt, valahol hátrányt jelent, de ha legalább az egyik autóban benne lenne, talán jobban értenénk a helyzetet.”

Mindent kiadott magából a Ferrari 1
Massa megint a sűrűjéből indulhat


Felipe Massa Malajziában taktikai hiba miatt esett ki az edzés legelején, Sanghajban viszont vezetői hiba következtében maradt le a hajráról. “Az első gyors kör jól sikerült a Q2-ben, a másodikban viszont a 9-es kanyar előtt hibáztam” – vallotta be a brazil. “A kivezető körömben nagy volt a forgalom a pályán, nem tudtam kellőképp felmelegíteni a gumikat, ez is oka volt a rontásnak. Nem tehetünk mást, meg kell próbálnunk pontokat szerezni.”

“Egy olyan csapat, mint a Ferrari, nem lehet elégedett azzal, ha egy autója eljut az időmérő hajrájáig” – mondta Stefano Domenicali csapatfőnök. “Kár, hogy Felipének nem sikerült továbbjutnia a középső szakaszból, de tudtuk jól, hogy ez egy nehéz hétvége lesz. Vasárnap döntő lesz a megbízhatóság, mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredménnyel térjünk haza.”