A Ferrari-csapat és a pilóták hatalmas nyomás alatt állnak a Kínai Nagydíj előtt: két nullás verseny után fel kell zárkózniuk. Az autó nem sokat változott, az élmenők, pedig továbbra is a “csodafegyverrel”, a dupla fedelű diffúzorral állnak majd rajthoz.

“A Sanghajba hozott autó nem sokban különbözik a két hete Malajziában használttól, bár van néhány apró aerodinamikai újítás. Nem lesz könnyű futam, de azért egy kicsit javult az autó. Remélem, hogy versenyképesebbek leszünk, mint az első két versenyen” – mondta Felipe Massa Kínában.

Bár az FIA tegnap végleg szabályosnak nyilvánította az egyelőre befoghatatlannak tűnő Brawn, Williams és Toyota vitatott diffúzorait, Massa szempontjából ez nem sokat változtat a bajnokságon:

Massa: Kemény lesz! 1
A kék ruhás fiún ő is majdnem nevetett


“Az én motivációm nem változott: keményen dolgozom az autó fejlesztésén, hogy a lehető leghamarabb pontokat szerezzünk. Szeretnék jobb sorozatot indítani ezzel a futammal. Természetesen a párizsi döntés sem könnyíti meg a dolgunkat a bajnokság szempontjából, hiszen néhány csapatnak egész másféle autója van. Nem lesz egyszerű utolérni őket, de nem adjuk fel, és bízom benne, hogy sikeresen fejlesztjük majd az autót.”

Massa egy kicsit könnyedebb témát is érintett: újságírói kérdésre kifejtette, hogy Sepangban a rádióban miért is nevezte “Felipe, kicsimnek” a versenymérnöke, Rob Smedley.

“Nagyon jó kapcsolatban vagyunk, bár nem érzem magam kisgyereknek. A nehéz pillanatokban azonban jól jön egy-két könnyedebb szó. Robnak egyébként is van egy kisfia, talán egy kicsit összezavarodott” – viccelődött a brazil.