A Kínai Nagydíj nagyot ugrott a versenynaptárban, tavaly októberben rendezték, idén viszont áprilisban utazik Sanghajba a mezőny. A 2008-as idényben a McLaren világbajnokáról, Lewis Hamiltonról szólt a futam, a brit pilóta nyert, a győztesnek járó serleg mellett a pole pozíciót és a leggyorsabb kört is begyűjtötte.

Hamilton idén nem vár hasonló teljesítményt, de azért bizakodva várja a viadalt. “Szeretek versenyezni Sanghajban, a lassú és gyors kanyarok élvezetesen váltják egymást, a pálya nagy kihívás a pilóták számára” – mondta Hamilton. “A siker kulcsa az optimális beállítások megtalálása, a gyors fordulókban tökéletes egyensúlyra van szükség, a hajtűkanyarokban pedig nagy leszorítóerőre.”

“Tavaly minden tökéletes volt, és bár nem számítok hasonlóra idén, azért mindannyian jó teljesítményt várunk. Remélhetőleg hasznosak lesznek a versenyre készített fejlesztéseink, jó lenne előrébb kerülni a rajtrácson és a pontokért küzdeni.”

Martin Whitmarsh csapatfőnök azt emelte ki, hogy a csapat gyors ütemben fejlődik.

“Egyszerre lehetünk csalódottak és elégedettek az első két futam után” – nyilatkozta Whitmarsh. “Igaz, hogy egyelőre nem vagyunk igazán versenyképesek, fejlődésünk viszont jó ütemben halad, a pontszerzés hamarosan minimális cél lehet számunkra. Az új alkatrészek gyökeresen nem fogják megváltoztatni helyzetünket, de segíthetnek abban, hogy közelebb kerüljünk az élmezőnyhöz.”