Ma is folytatódott a Ferrari, a Toyota és a BMW Sauber közös tesztje Bahreinben. Míg tegnap mindenki tökéletes napot zárt, addig ma már nem folyt minden gond nélkül.

A leggyorsabb az összesen 107 kört futó Kimi Räikkönen lett, de a Ferrarinál komoly bosszúságot okozott a KERS meghibásodása. Az F60-as mozgásienergia-visszanyerő rendszerének hűtése késő délelőtt adta meg magát, és a csapatnak több mint három órájába került a berendezés megjavítása. A Ferrarinál a nap pozitívumaként azt említették, hogy így legalább ilyen helyzetet is tapasztaltak már.

Egy kicsit unatkozott, de elégedett

Egy kicsit unatkozott, de elégedett


“A mai napig jól ment a fejlesztés, bár főképp a vezethetőségre, és a gumikra koncentráltunk eddig. Ma elromlott a KERS hűtése, de előfordul az ilyesmi a teszteken. Mindegy, így is sok kört teljesítettem. Javult az autó a tesztek alatt, de korai lenne azt latolgatni, hol állunk a többiekhez képest – ez csak Melbourne-ben derül majd ki. Ma először közel tudtam kerülni egy előttem haladó autóhoz, de nem elég közel ahhoz, hogy megtudjam, az új aerodinamikai csomag tényleg könnyebbé teszi-e az előzést” – foglalta össze a világbajnok, aki holnap Felipe Massának adja át az autót az utolsó két napra.

Ahogy tegnap, ma is a toyotás Jarno Trulli vezetett a legtöbbet: 149 alkalommal ment körbe a sivatagi pályán. Az olasz a gumikat és a felfüggesztést tesztelte, leggyorsabb körén pedig csak bő egytizeddel maradt le Räikkönentől.

Az elektronika feladta

Az elektronika feladta


A Ferrari mellett a BMW Saubernél sem pihent a technikai ördöge, az autóban egy hibás kapcsoló lelőtte az elektronikai irányítórendszert, és működésbe léptette a tűzoltókészüléket. Nick Heidfeld a pályán állt le, de miután kicserélték az alkatrészt és kitisztították az autó belsejéből az oltóanyagot, a német folytathatta a munkát. Heidfeld is elsősorban a felfüggesztések, lengéscsillapítók beállításaira koncentrált, de a nap kezdetén és végén néhány rajtszimulációt is végzett.

Teszt, Bahrein, 2009.02.17.

#PilótaCsapatIdő
 1. Räikkönen Ferrari 1:32.102
 2. Trulli Toyota 1:32.230
 3. Heidfeld BMW Sauber 1:33.585