Ma is folytatódott a Ferrari, a Toyota és a BMW Sauber közös tesztje Bahreinben. Míg tegnap mindenki tökéletes napot zárt, addig ma már nem folyt minden gond nélkül.

A leggyorsabb az összesen 107 kört futó Kimi Räikkönen lett, de a Ferrarinál komoly bosszúságot okozott a KERS meghibásodása. Az F60-as mozgásienergia-visszanyerő rendszerének hűtése késő délelőtt adta meg magát, és a csapatnak több mint három órájába került a berendezés megjavítása. A Ferrarinál a nap pozitívumaként azt említették, hogy így legalább ilyen helyzetet is tapasztaltak már.

Egy kicsit unatkozott, de elégedett

Egy kicsit unatkozott, de elégedett

Egy kicsit unatkozott, de elégedett


“A mai napig jól ment a fejlesztés, bár főképp a vezethetőségre, és a gumikra koncentráltunk eddig. Ma elromlott a KERS hűtése, de előfordul az ilyesmi a teszteken. Mindegy, így is sok kört teljesítettem. Javult az autó a tesztek alatt, de korai lenne azt latolgatni, hol állunk a többiekhez képest – ez csak Melbourne-ben derül majd ki. Ma először közel tudtam kerülni egy előttem haladó autóhoz, de nem elég közel ahhoz, hogy megtudjam, az új aerodinamikai csomag tényleg könnyebbé teszi-e az előzést” – foglalta össze a világbajnok, aki holnap Felipe Massának adja át az autót az utolsó két napra.

Ahogy tegnap, ma is a toyotás Jarno Trulli vezetett a legtöbbet: 149 alkalommal ment körbe a sivatagi pályán. Az olasz a gumikat és a felfüggesztést tesztelte, leggyorsabb körén pedig csak bő egytizeddel maradt le Räikkönentől.

Az elektronika feladta

Az elektronika feladta

Az elektronika feladta


A Ferrari mellett a BMW Saubernél sem pihent a technikai ördöge, az autóban egy hibás kapcsoló lelőtte az elektronikai irányítórendszert, és működésbe léptette a tűzoltókészüléket. Nick Heidfeld a pályán állt le, de miután kicserélték az alkatrészt és kitisztították az autó belsejéből az oltóanyagot, a német folytathatta a munkát. Heidfeld is elsősorban a felfüggesztések, lengéscsillapítók beállításaira koncentrált, de a nap kezdetén és végén néhány rajtszimulációt is végzett.

Teszt, Bahrein, 2009.02.17.

#PilótaCsapatIdő
 1. Räikkönen Ferrari 1:32.102
 2. Trulli Toyota 1:32.230
 3. Heidfeld BMW Sauber 1:33.585