A mai nappal mindenki elégedett volt

A mai nappal mindenki elégedett volt

A múlt héten két nap is tétlenségre kényszerítette a homokvihar Bahreinben a csapatokat, de ez a hét jól indul: a sivatagi pályán jelen lévő három alakulat versenyzői ideális, napos, 20-28 fokos körülmények között dolgozhattak – pont ezért utaztak oda.

A nap leggyorsabbja a BMW-s Christian Klien lett. Az osztrák pilóta a beállításokon dolgozott és a gumiválasztékot próbálgatta, összesen 131 kört futott. Kimi Räikkönen és a toyotás Jarno Trulli is ugyanilyen programot végzett, és ők is a lehető legjobban kihasználták az időt: a ferraris világbajnok 116, míg olasz kollégája 141 kört, azaz több mint két versenytávot teljesített.

“Ma nagyon jól sikerült a teszt, behoztunk valamennyit a múlt héten a homokviharok miatt elvesztett két napból. Gond nélkül mentünk, több mint 750 kilométert futott az autó. Jarno nagyon sokat vezetett, így lehetőségünk volt többféle mechanikai és aerodinamikai beállítást, valamint gumikeveréket végigpróbálni. Eddig minden a terv szerint halad, az autó gyorsnak és megbízhatónak tűnik, pozitív napot zártunk” – foglalta össze a Toyota kasztnifelelőse, Pascal Vasselon.

Teszt, Bahrein, 2009.02.16.

#PilótaCsapatIdő
 1. Klien BMW Sauber 1:32.544
 2. Räikkönen Ferrari 1:32.804
 3. Trulli Toyota 1:33.064