A Renault tegnap az Algarve pályán bemutatta és tesztelni is kezdte 2009-es autóját, az R29-est. Az új modell nem egy szépség, de Fernando Alonso nagyon bízik benne, hogy 2005 és 2006 után idén újra mindkét bajnoki címet elhódíthatják vele.

“Jelenleg Flavio [Briatore, a csapatfőnök], én, és az egész csapat is nagyon bizakodó, azt hiszem most csak egyetlen célunk lehet 2009-re, megnyerni az egyéni és a konstruktőri bajnokságot is. Mindannyian erre koncentrálunk, és a szélcsatorna és a motor teszteredményei annál is jobbak, mint amire számítottunk” – magyarázta a spanyol pilóta, aki tavaly az utolsó hat versenyen mindenkinél több pontot gyűjtött a javuló Renault-val.

Egyéniben és csapatként is győzni kell

Egyéniben és csapatként is győzni kell


“Szóval az eredmények az előrejelzésnél is jobbak, de sosem lehet tudni, sok tényező kell a bajnokság megnyeréséhez, de remélem, hogy az első futamon legalábbis a dobogóért küzdhetünk. Ha nem nyerjük meg a címet, az csalódást jelent majd. Persze ha három-négy futam után sehol sem leszünk, akkor változtatni kell a célokon, de most, januárban nagyon-nagyon optimisták vagyunk” –    nyilatkozta a teszten Alonso.

A kétszeres világbajnok, aki 2008-ban nem éppen zökkenőmentesen alakult mclarenes idény után tért vissza a Renault-hoz, a McLaren-vezér, Ron Dennis visszavonulására is reagált:

“Hát, nem vagyunk a legjobb barátok, de kölcsönösen tiszteljük egymást. Nem végződött tökéletesen a kapcsolatunk, de mindenki tudja, hogy mennyit köszönhet a Forma-1 Ronnak. Gyerekkoromban én is felnéztem rá. Ma már nem sokan vannak olyanok az F1-ben, mint ő. Ron még úgy csinálta, mint régen: egy ember felépített egy csapatot, amelyet sikeressé is tett” – rótta le tiszteletét Alonso.