A McLaren főnöke ellen egy tavaly elbocsátott alkalmazott indított pert, ugyanis szerinte Ron Dennis állítólagos homoszexualitása miatt rúgta ki. Kirúgott alkalmazott a múlt héten a bíróságon a homofóbia mellett egyébként még rasszizmussal is megvádolta egykori munkaadóját.

Eddie Jordan, a Jordan csapatot 1991 és 2005 között vezető ír a vádak kapcsán kiáll Dennis mellett.   

“Talán mindenki másnál régebben ismerem Ront, ugyanis már a hetvenes évek közepén versenyeztünk egymás ellen, szóval több mint harminc éve. Régen néha még együtt is mentünk nyaralni a családjainkkal. Voltak időszakok, amikor szemben álltunk szakmai kérdésekben, de mostanra elismerhetem, hogy legtöbbször az volt az ok, hogy ő jobban vezette a csapatát nálam, és engem ez egy kicsit bosszantott. Az idők során fantasztikus eredményeket ért el, nagyon felnézek rá, még ha nem is mondom ezt elégszer” – mondta tanúvallomásában az ír motorsportszakember.

“Szóval most, hogy a sajtóban arról írnak, hogy rasszista, homofób és nem jó munkaadó, nem maradhatok csendben. Csak azt mondhatom, hogy én nem ilyennek ismerem Ront. Nem homofób, és nagyszerű munkaadó.”  

“A rasszizmus tekintetében első gondolatom, hogy Ron épp az az ember, aki lehetőséget adott a motorsportban egy fiatal fekete srácnak, Lewis Hamiltonnak. Méghozzá nem nagy dérrel-dúrral, hanem akkor, amikor Lewis még csak 11 éves volt, amikor senki nem foglalkozott vele. Senki nem tette meg ezt, pedig biztos vagyok benne, hogy Lewis édesapja más ajtókon is kopogtatott.”

Jordan emlékeztetett arra is, hogy Dennis és üzlettársa, a szaúdi származású Mansour Ojjeh kapcsolata a véleménye szerint nem csak a sportban, de az üzleti életben is példátlanul hosszú ideje tart zökkenőmentesen, ahogy a McLaren-főnök arabgyűlölete ellen szól az is, hogy a csapat egyik résztulajdonosa a bahreini állam, Dennis pedig jó barátságot ápol a bahreini trónörökössel.

A homofóbia vádja sem áll meg az ír szerint: “És hogy Ron homofób lenne? Hát, ez aztán nonszensz, vannak melegek a McLaren vezetésében is, szóval ez teljesen nevetséges!”

“Ron nagyon egyenes ember. Sosem színészkedik, mindig ugyanazt az arcát mutatja, egyértelműen nem egy Jekyll és Hyde típus. Nála nincs szürke zóna, nagyon szeretem, felnézek rá, és ugyanígy vannak vele az alkalmazottai is”