Nincs szükség a munkájukra

Nincs szükség a munkájukra

A sem gyári támogatással, sem milliárdos tulajdonossal nem rendelkező Williamsnél ugyan az alapító, Sir Frank ugyan azt állítja, hogy nem küzd pénzügyi nehézségekkel a csapat, mégis úgy tudni, hogy elbocsátásokra készülnek Grove-ban.

A holland F1portal.nl egy névtelen szerelőre hivatkozva azt írja, hogy a csapat tesztrészlegét hamarosan felszámolják. A lépés teljesen logikus egyébként, hiszen a 2009-től érvényes szabályok már megtiltják az idény közbeni teszteket, csakis a versenyhétvégéken próbálhatnak ki újításokat a csapatok. A Williamsnél – ahogy a csapatoknál várhatóan mindenütt – a tesztelési munkát is a futamokra utazó személyzet végzi majd.

A williamses szerelő hangsúlyozta, hogy hivatalos bejelentésre még nem került sor, de “már csak idő kérdése” a dolog, ő és kollégái már a folytatáson gondolkodnak: “Nyitottak vagyunk más Forma-1-es csapatoktól vagy egyéb európai versenysorozatokból érkező ajánlatokra.”

A Williams egyébként tavasszal nem kis beruházással tesztcsapata egy részét Spanyolországba költöztette, hogy ezzel csökkentse a logisztikai költségeket.