Tíz éve még csak lótifuti volt

Tíz éve még csak lótifuti volt

A Forma-1-ben elterjedt anekdota szerint Felipe Massa életében először pizzafutárként fordult meg a paddockban, mielőtt versenyzőként bekerült volna a száguldó cirkuszba. Élete legfontosabb futama, a sorsdöntő Brazil Nagydíj előtt a ferraris bajnokjelölt tisztázta a sztorit.

Massa azt állítja, hogy az ételszállítás másodlagos volt, amikor 1999-ben az interlagosi pályára ebben a szerepben jutott be, a lényeg a szabad bejárás volt.

“A menedzseremnek volt néhány étterme Sao Paulóban, és ismert néhány embert a Benettontól. Megkértem, hogy szerezzen nekem egy passot, amivel a pálya belső részeibe is bejuthatok, ő pedig mondta, hogy kapok egy szombatig érvényes belépőkártyát, de akkor nekem kell elvinnem a csapatnak az ételt, a tésztát, a banánokat, ilyesmit. El is vittem az ételeket a csapathoz, így jutottam belépőhöz. 17 lehettem akkor” – mesélte Massa.

A kaland érdekessége, hogy a brazil pilóta még akkor összefutott a Ferrari mostani főszakácsával, persze a kapcsolatuk egész más volt, mint ma.

“A Benetton szakácsa Felice  [Guerini] volt, aki most ránk főz. Emlékszem, hogy mondtam neki, hogy találkozunk még a Forma-1-ben. Ő ránézett erre a srácra, aki a kaját szállítja, és gondolta magában, hogy persze, jól van. Pár évvel később megkérdeztem, hogy emlékszik-e rám, mondta, hogy nem. Elmeséltem neki a történteket, azóta is barátok vagyunk, most pedig együtt dolgozunk a Ferrarinál” – mondta a 26 éves brazil, aki vasárnap hazai versenyén akár világbajnok is lehet.