Jó formában az utolsó kör előtt

Jó formában az utolsó kör előtt

Kimi Räikkönen a japán és kínai futamok után úgy érzi, hogy újra formában van. Bár a bajnokságnak már búcsút inthet, de örömmel segít majd Felipe Massának, hogy ő megszerezhesse a címet.

“Ha már nem harcolhatok a címért, akkor mindegy, hogy második vagy harmadik leszek, ha a Ferrarinak ugyanannyi pont jut. Tekintetbe véve, hogy a győzelemre nem volt esélyem, a lehető legjobb eredményt értem el Kínában. Az autó nem ment rossz, de azért száz százalékos sem volt. Hamilton rögtön a rajttól kezdve gyorsabb volt, hosszú távon fel lehetett volna zárkózni, de már késő volt” – mondta a finn a Kínai Nagydíjról.

Räikkönen az elmúlt két versenyen a korábbinál jobban érezte magát.

“Végre jó érzéssel jöttem haza a futamról. A japán és kínai versenyeken az volt a legjobb, hogy újra versenyképes voltam az időmérőn. Az autó úgy viselkedik, ahogy szeretem, ezért sikerült Fujiban és Sanghajban is az első sorba kerülnöm. Örülök, hogy megint a dobogóra állhattam, nagyon kellett, hogy jól fejezzem be az idényt. A jó hajrá jó telet ígér, ahonnan aztán jól indulhat a következő idény is.”

A Brazil Nagydíj előtt Lewis Hamilton hétpontos előnnyel vezet a ferraris ellenféllel szemben, ám 2007 után most nem Räikkönen az, aki győzhet. A finn azért így is pozitívan megy neki a szezonzárónak.

“Brazília következik, életem legjobb hétvégéjének helyszíne, sosem fogom elfelejteni azt a pillanatot. A visszatérés csak még jobban felpörget. Igyekszünk majd megismételni a tavalyi kettős győzelmet, és utána számolhatunk, hogy mi is a helyzet a két bajnokságban. A hozzáállásom ugyanolyan lesz, mint az előző két futamon: kulcsfontosságú az időmérő, jó lenne még egyszer az első sorból rajtolni. Örömmel segítek Felipének megnyerni a címet, ha tehetem, és a Ferrari a konstruktőri bajnokságban is győzedelmeskedhet az utolsó versenyen” – mondja az utolsó forduló előtt a búcsúzó bajnok.