Bár két megnyert futam után a Sanghajban szerzett negyedik hely talán nem tűnik olyan jónak, de Fernando Alonso és a renault-sok elégedettek – a kétszeres világbajnoknál csak az élmenők voltak gyorsabbak, Nelsinho Piquet pedig újabb pontot gyűjtött.

“Jó verseny volt számunkra. Megmutattuk az igazi erőnket, azt, hogy jobbak vagyunk a BMW-nél, sőt, közel a Ferrarihoz. A mai eredménnyel bebiztosítottuk a negyedik helyünket a konstruktőri bajnokságban, és igazoltuk, hogy mostanában mennyit fejlődtünk” – nyilatkozta a csapatfőnök, Flavio Briatore.

“A negyedik hely volt a legtöbb, amit elérhettem, úgyhogy nagyon elégedett vagyok a versennyel. Jó tempónk volt, közel a Ferrariéhoz, ez is öröm. Megnyertük a konstruktőri negyedik helyért folytatott csatát, ami a cél volt, így Brazíliába magabiztosan mehetünk, hogy megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni a szezonzáróból” – mondta Alonso a futam után Sanghajban.

A Ferrari téma maradt

A Ferrari téma maradt

A Ferrari téma maradt


A hétvégén azonban nyilatkozott azért mást is a kétszeres világbajnok, például elismerte, hogy hiába nyerte meg az utóbbi két futamot, ez nem vigasz számára, ugyanis mindig bajnok szeretne lenni, vagy legalábbis olyan helyzetben akar lenni, hogy küzdhessen ezért. Azt is elmondta a spanyol, hogy a Ferrarihoz vágyik.

“Beismerem, hogy egy nap nagyon szeretnék a Ferrarihoz kerülni. A Forma-1- történetének legjobb csapata, és aki hozzájuk került, az a sport történetének része lesz” – mondta a Corriere dello Sportnak Alonso.