Nem népszerű a kollégák közt

Nem népszerű a kollégák közt

Az egykori csapatfőnök, Eddie Jordan úgy gondolja, hogy a világbajnoki címért küzdő Lerwis Hamilton rossz úton jár azzal, hogy maga ellen hangolja a kollégáit.

“Elidegenítette magát a többi pilótától, pedig a Forma-1 legalább annyira politikai játék is, mint amennyire a tehetségen is múlik. Aggasztó, hogy ennyi embert maga ellen fordított, mert ahogy tudjuk, a csatában minél több szövetségesre van szükség. Tehetséges, de meg kell tanulnia a Forma-1 politikai játszmáit is” – mondta a sportban másfél évtizedet eltöltött ír szakember.

“Nagyon erős személyiségnek tűnik, talán már túl erősnek is. De át így lehet esni a ló túloldalára, és akkor már gyengeségről van szó.”

Jordan szerint Hamiltonnak érdemes lenne példát vennie tavalyi csapattársáról, Fernando Alonsóról.

“Fernando nyert már két bajnokságot, és ami még ennél is fontosabb, megnyerte az elmúlt két futamot is. Azért jelent valamit, hogy minden dráma és hisztéria nélkül hajtotta ezt végre, Hamiltonnak pedig pontosan ez a hibája” – fejezte be Jordan.

Hamilton a volt csapatfőnök szavaira rímelő interjút adott, de a mclarenes a Frankfurter Allgemeinen Zeitungban épp arról beszélt, hogy ő nem barátkozni jött az F1-be.

“Nem vagyok tagja a GPDA-nak [a pilóták “szakszervezete”], és nem veszek részt túl sok dologban. Azt hiszem, nem is ismernek igazán. Azért nem szeretnek, mert talán nem is ismernek” – mondta versenytársairól Hamilton.

“Nincs időm barátkozni. Ha ezért lennék itt, akkor az is jobban bántana, amiket rólam mondanak. Van aki kedvel, van aki utál. Kár, mert mindannyian emberek vagyunk, és azért vagyunk itt, hogy tegyük a dolgunkat, nem pedig azért, hogy egymással harcoljunk” – tette hozzá.