A Japán Nagydíj időmérő edzésén Kimi Räikkönen a Francia Nagydíj óta először újra az első sorba kvalifikálta magát, Felipe Massa viszont – bár mindössze századmásodperceken múlott – csak az ötödik rajthelyet tudta megszerezni. A csapatnak inkább fordított eredmény kellett volna.

“Örülök, hogy újra az első sorba kerültem, bár nem vagyok teljesen elégedett, ugyanis mindig a leggyorsabb szeretnék lenni. Az autóm viselkedésével sem vagyok teljesen kibékülve, egész hétvégén azon dolgoztunk, hogy megtaláljuk a legjobb beállításokat, de még mindig nem száz százalékos. Mindenesetre jobban teljesítettem, megtankolt autóval. Jó kilátásaim vannak a futamra. Holnap igyekszem a lehető legtöbbet kihozni a helyzetből. A célom,hogy szépen fejezzem be az idényt, és hogy segítsem a csapatot mindkét bajnokság megnyerésében” – mondta a világbajnok.

Massa a rosszul felmért gumikopásra panaszkodott a kvalifikáció után, de a futamon még jó eredményt remél.

“Szégyen. Ma én voltam a leggyorsabb pilóta, de nem a megfelelő időben. A harmadik szakaszban sosem volt megfelelő a tapadásom. Az első nekifutásnál kicsit óvatos voltam, ezért nem volt jó az első szektor, és hibáztam a 3. kanyarnál. A második menetnél épp ellenkezően csináltam, így meg a kör végére nem tapadt az autó. Ötödik lettem, ami nem épp a legjobb. Igyekszem majd előrekapaszkodni, hogy minél több pontot gyűjtsek. Az autó jó, versenyképes lehetek. Az első kanyar? Hasonlít a hungaroringihez, remélem, hogy itt is megismételhetem majd az ottani jó rajtomat” – magyarázta a brazil, akinek életbevágóan fontos, hogy minimalizálja Hamilton további előnynövekedését vasárnap.

Nem adja fel

Nem adja fel

Nem adja fel


A bajnoki esélyeit még mindig nem írja le a ferraris:

“Az esély még megvan. 30 pontot lehet még gyűjteni. A mai eredmény nem a legszebb, de ez nem jelenti azt, hogy holnap is ugyanez lesz a helyzet. Az utolsó körig küzdeni kell, most még korai lenne a bajnokságról beszélni. Küzdeni fogok, majd meglátjuk, hogy hogyan alakul. Ha sikerül idén, az nagyszerű lesz, ha nem, jövőre újra nekifutok.”