A  tegnapi “gyereknap” után ma már megkezdődött a komoly munka a dél-spanyolországi Jerezben. A teszten a Ferrari és a Force India kivételével mindegyik csapat megjelent. Sebastian Vettel és Kazuki Nakajima kivételével csak tesztpilóták köröztek ma.

A leggyorsabb Christian Klien volt a BMW Sauberrel. Az eredeti tervek szerint holnap már Robert Kubica vette volna át a munkát az osztráktól, de a lengyel foggyulladása miatt végül Nick Heidfeld fog vezeti csütörtökön és pénteken is.

F1: Szörnyeteg a teszten 1
Vettel utódja lehet Buemi


Mögötte végzett az F1 legújabb és legfiatalabb győztese, Vettel, aki a terveknek megfelelően ma már a jövő évi csapatánál, a Red Bull-nál teljesített szolgálatot. A csapattal való ismerkedés mellett a fiatal német a beállításokon dolgozott, és néhány új alkatrészt próbált ki, amíg délután a sebességváltó meghibásodása miatt idő előtt befejeződött a mai program. A német holnap is a nagyobbik csapatnál vezet, majd a teszt utolsó napján visszatér idei alakulatához.

Vettel mögött lehetséges utódja, Sebastien Buemi végzett, a 19 éves svájci versenyzőt – aki nem mellékesen a Red Bull tesztpilótája volt eddig – ma a Toro Rossó-ba ültették.

Hozzá kell szokni

Hozzá kell szokni


A McLaren ma leőször pályára küldte KERS rendszerét, az autó Gary Paffett kezei között a neyedik lett. A Renault a Toro Rossó-hoz hasonlóan egy jövő évi pilótajelöltet próbált ki, a GP2-ben fantasztikusan teljesítő Lucas di Grassi vezette a franciák autóját.

A nap legrosszabb pillanata minden bizonnyal az volt, amikor a Williams Kazuki Nakajimával a fedélzeten pályára engedte a 2009-es szabályoknak megfelelő hátsó szárnnyal felszerelt autóját, de jobb, ha elkezdünk hozzászokni a látványhoz, jövőre valóban ilyen féllétrákkal köröznek majd az F1-esek…

Teszt, Jerez, 2008.09.17.

#PilótaCsapatIdő
 1. Klien BMW Sauber 1:19.537
 2. Vettel Red Bull-Renault  1:19.878
 3. Buemi Toro Rosso-Ferrari 1:20.209
 4. Paffett McLaren-Mercedes 1:20.602
 5. Kobayashi Toyota 1:20.796
 6. di Grassi Renault 1:20.853
 7. Wurz Honda 1:21.123
 8. Nakajima Williams-Toyota 1:23.171