A  tegnapi “gyereknap” után ma már megkezdődött a komoly munka a dél-spanyolországi Jerezben. A teszten a Ferrari és a Force India kivételével mindegyik csapat megjelent. Sebastian Vettel és Kazuki Nakajima kivételével csak tesztpilóták köröztek ma.

A leggyorsabb Christian Klien volt a BMW Sauberrel. Az eredeti tervek szerint holnap már Robert Kubica vette volna át a munkát az osztráktól, de a lengyel foggyulladása miatt végül Nick Heidfeld fog vezeti csütörtökön és pénteken is.

Vettel utódja lehet Buemi

Vettel utódja lehet Buemi

Vettel utódja lehet Buemi


Mögötte végzett az F1 legújabb és legfiatalabb győztese, Vettel, aki a terveknek megfelelően ma már a jövő évi csapatánál, a Red Bull-nál teljesített szolgálatot. A csapattal való ismerkedés mellett a fiatal német a beállításokon dolgozott, és néhány új alkatrészt próbált ki, amíg délután a sebességváltó meghibásodása miatt idő előtt befejeződött a mai program. A német holnap is a nagyobbik csapatnál vezet, majd a teszt utolsó napján visszatér idei alakulatához.

Vettel mögött lehetséges utódja, Sebastien Buemi végzett, a 19 éves svájci versenyzőt – aki nem mellékesen a Red Bull tesztpilótája volt eddig – ma a Toro Rossó-ba ültették.

Hozzá kell szokni

Hozzá kell szokni

Hozzá kell szokni


A McLaren ma leőször pályára küldte KERS rendszerét, az autó Gary Paffett kezei között a neyedik lett. A Renault a Toro Rossó-hoz hasonlóan egy jövő évi pilótajelöltet próbált ki, a GP2-ben fantasztikusan teljesítő Lucas di Grassi vezette a franciák autóját.

A nap legrosszabb pillanata minden bizonnyal az volt, amikor a Williams Kazuki Nakajimával a fedélzeten pályára engedte a 2009-es szabályoknak megfelelő hátsó szárnnyal felszerelt autóját, de jobb, ha elkezdünk hozzászokni a látványhoz, jövőre valóban ilyen féllétrákkal köröznek majd az F1-esek…

Teszt, Jerez, 2008.09.17.

#PilótaCsapatIdő
 1. Klien BMW Sauber 1:19.537
 2. Vettel Red Bull-Renault  1:19.878
 3. Buemi Toro Rosso-Ferrari 1:20.209
 4. Paffett McLaren-Mercedes 1:20.602
 5. Kobayashi Toyota 1:20.796
 6. di Grassi Renault 1:20.853
 7. Wurz Honda 1:21.123
 8. Nakajima Williams-Toyota 1:23.171