A Renault technikai főnöke, Pat Symonds szerint Lewis Hamilton spái előzése teljesen szabályos volt, a mclarenest nem kellett volna megbüntetni, és elvenni a győzelmét.

“Amikor történt az eset, a csapatrádióban mondtuk is egymásnak, hogy Lewisnak mindenképpen vissza kell adnia a pozíciót. Persze nem voltunk igazán meglepve, amikor kiderült, hogy vizsgálják az esetet, de miután utólag újra megnéztem, nagyon-nagyon sajnálom Lewist, csúnyán elbántak vele.”

“A döntés több kérdést is felvet, és itt nem arra gondolok, hogy a Ferrari pártján áll-e az FIA, mert ha nem hinnénk a pártatlanságban, nem létezhetne a sport. De úgy gondolom, hogy [a büntetés] megkérdőjelezi a sport filozófiáját, hiszen épp több előzést szeretnénk a Forma-1-ben, és több izgalmat. Most pedig úgy tűnik, hogy épp ez ellen dolgoznak. Itt volt ez a nagyszerű verseny, amikor igazán komolyan harcoltak egymással a versenyzők, és végül mi értelme volt? Ha elveszik a győzelmet, akkor minek kockáztatni érte?” – magyarázta a csapat szokásos hangkommentárjában Symonds.

Előre sejtették, hogy gond lesz

Előre sejtették, hogy gond lesz

Előre sejtették, hogy gond lesz


A renault-s kifejtette azt is, hogy szerinte Hamilton megfelelően adta vissza Räikkönennek a vezető pozíciót, és ezután hibátlanul előzött, inkább a világbajnok rontotta el egy kicsit a kanyart, túl korán fékezett. Symonds szerint a büntetéseket egyébként nem szabadna a futam utánra hagyni:

“Az autóversenyzésnek inkább a focira, mint a krikettre kellene hasonlítania. Legyen minél több akció, valós időben tudhassuk, hogy mi folyik, ne kelljen két napot várni,mire kiderül az eredmény!”