Ragaszkodnak hozzá

Spában a Belga Nagydíj első hivatalos sajtótájékoztatóján az elmúlt futamok bokszutcai problémái – tüzek a Hungaroringen, Räikkönen szerelőjének sérülése Valenciában – is a témák között voltak. A pilótákat megkérdezték arról, hogy mit is gondolnak David Coulthard nemrég tett javaslatáról, miszerint be kellene tiltani a futam alatti tankolásokat (a kerékcseréket viszont nem).

Kimi Räikkönen és társai nem nagyon értettek egyet:

“Ma már szinte az összes előzés a bokszkiállások során zajlik, úgyhogy nélkülük valószínűleg csak egymás mögött autóznánk úgy, hogy semmi sem történne. Néha előfordulnak sérülések a kiállásoknál, de hát ilyen a versenyzés, szerencsére nem történt komoly baj” – mondta a világbajnok.

A BMW-s Nick Heidfeld hajlandó lenne kiegyezni a kiállások hiányával, de csak akkor, amikor végre a pályán is lehet előzni:

“Hát, remélhetőleg jövőre az új szabályokkal már több előzést látunk majd, de addig van még néhány verseny. Ahogy mindenki tudja, az előzés annyira nehéz, hogy szerintem jobb lenne megtartani a kiállásokat, amíg nem látunk újra többet belőlük.”

Coulthard jövő évi utóda, a Toro Rossó-s Sebastian Vettel egy kicsit viccelődött a nyugdíjba vonuló skóton:

“Azt hiszem, amikor az ember visszavonul, akkor izgalmasabb versenyeket szeretne, hiszen ezentúl nézni fogja őket. Az az igazság, hogy az autóban ülve így is épp elég izgalmasak a futamok, van mivel elfoglalni magunkat. Ahogy Nick is mondta, jövőre valószínűleg több előzés lesz, és amikor majd mi vonulunk vissza, addigra talán igazán jók lesznek a versenyek.”