Monacót ismételné

Monacót ismételné

Bár mindössze négy ponttal van lemaradva a bajnokságot vezető Lewis Hamilton mögött, Felipe Massa nem lehet teljesen elégedett. Az elmúlt öt versenyből mindössze egyet nyert meg, míg mclarenes riválisa háromszor diadalmaskodott. A brazil úgy gondolja, hogy a Magyar Nagydíjon fordulhat a kocka.

“A Magyar Nagydíjon meg lesz a lehetőségünk, hogy jóvátegyük a hockenheimi csalódást. Nagyon szenvedtünk azon a hétvégén, de mostanra, a négynapos jerezi teszt után úgy gondolom, hogy tudjuk, mi volt a gond. Persze nem megyek részletekbe, de annyit mondhatok, eléggé bízom benne, hogy az F2008 egészen másképp teljesít majd a következő futamokon. A Német Nagydíj elég elkeserítő volt, de legalább gyűjtöttünk néhány pontot, amik nagyon fontosak a bajnokság szempontjából, az élen még minden nyitott” – jósolta Massa.

A brazil pilóta szerint a Ferrari számára nagyon hasznos volt a jerezi teszt, mert a hockenheimi hibák kielemzése és megértése mellett sikerült előrelépniük is a fejlesztésekkel. Massa szerint a Hungaroring Monacóhoz hasonlóan jól fekszik majd az autónak.

“Ahogyan Monte-Carlóban, a Hungaroringen is maximális leszorítóerőre van szükség, a gumik közül pedig a lágy és a szuperlágy Bridgestone-okat használjuk. Ezzel a csomaggal jól mentünk Monacóban – még egy ok a bizakodásra. Bár a gyors pályákat szeretem, kedvelem a Hungaroringet – a dobogóra sosem sikerült még felállnom, de mindig is jól mentem” – mondta a versenyhétvége előtt Massa.